Studenten kregen onder andere een kickboksworkshop en zamelden eten in voor de Voedselbank.
Studenten kregen onder andere een kickboksworkshop en zamelden eten in voor de Voedselbank. Foto: Foto's: Young Impact

Studenten ROC Friese Poort zetten hun talenten in voor een betere wereld

Algemeen

DRACHTEN - Dinsdag 18 april zijn de studenten en medewerkers van ROC Friese Poort in Drachten verrast met een Young Impact Take Over. Deze dag stond geheel in het teken van talentontwikkeling en de maatschappelijke impact van jongeren. De ruim ruim 700 aanwezige studenten zamelden onder andere slaapzakken in voor daklozen en maakten kunstwerken over mentale gezondheid. Deze dag werd georganiseerd door jongerenorganisatie Young Impact, één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in ons land. 

Tijdens het ochtendprogramma kregen alle studenten workshops waarin ze gestimuleerd werden uit hun comfort zone te stappen. Ze kregen een kickboksworkshop van RDAM GYM en leerden over mentale- en fysieke weerbaarheid onder leiding van spreker en auteur Wouter Smit. Hij vertelde onder andere over de zeldzame tumor die ontdekt werd in zijn wervelkolom en hoe dit hem sterker dan ooit maakte. Daarnaast kregen alle leerlingen workshops waarin ze dieper ingingen op hun talenten en de thema’s die zij belangrijk vinden.

Wendy Kakebeeke, co-directeur van Young Impact: “Wij geloven dat iedere jongere een positieve impact kan maken. Tijdens een Young Impact Take Over ontsteken onze trainers ‘vonkjes’ bij de deelnemende leerlingen: we laten hen ervaren dat zij het in zich hebben om een verschil te maken.”

Impact maken

Tijdens het middagprogramma kwamen alle leerlingen in actie voor een maatschappelijk thema naar keuze. De leerlingen maakten onder andere de wijk afvalvrij, plantten bloembollen, maakten tasjes met spreuken over lhbti-acceptatie, schreven kaartjes voor een verpleeghuis in de buurt, zamelden producten in voor de Voedselbank en maakten kunstwerken over mentale gezondheid.

Over Young Impact

Young Impact is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland. Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talent kan inzetten om daarmee een positieve impact te maken. Daarom reist de organisatie heel Nederland door om jongeren in actie te laten komen op thema’s als klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en (mentale) gezondheid. Young Impact biedt programma’s voor scholen en organisaties - zoals de Young Impact Take Over - en organiseert evenementen zoals Young Impact Day en de Young Impact Awards. Daarnaast worden jaarrond verschillende campagnes georganiseerd om jongeren te bewegen impact te maken.

Afbeelding
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 12 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00