Eva Visser, Greetje Veenstra en wethouder Andries Bouwman.
Eva Visser, Greetje Veenstra en wethouder Andries Bouwman. Foto: Foto's RondOm Vandaag

Leerlingen Papilio trots op hun nieuwe school

Algemeen

BURGUM - De kinderen van OBS Papilio genieten al een aantal maanden van hun prachtige nieuwe school aan de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan 40A in Burgum, maar op 19 mei was het eindelijk zover om de school ook ‘officieel’ te openen. Een feestelijke dag voor zowel de leerlingen als de leerkrachten van de basisschool. RondOm Vandaag was ook uitgenodigd en ging langs bij deze nieuwe school in Burgum. 

Nadat de officiële opening van de school een paar keer uitgesteld moest worden vanwege corona, was het dan nu eindelijk zover! Ondanks dat de kinderen en leerkrachten nu al lang en breed gewend zijn aan hun nieuwe klas, de school is al een aantal maanden open, staan ze toch te popelen om hun nieuwe school te laten zien aan de genodigden. Onder andere wethouder Andries Bouwman van gemeente Tytsjerksteradiel en Greetje Veenstra, lid College van Bestuur van scholenkoepel Adenium, zijn van de partij. 

Een kleurrijke school

OBS Papilio is een kleurrijke school. Letterlijk, want alle kleuren van de regenboog zijn zowel binnen als buiten te zien, en ook figuurlijk. OBS Papilio is een basisschool voor anderstalige kinderen. Dat wil zeggen dat de meeste leerlingen verblijven in het AZC in Burgum. Inmiddels zijn er 150 leerlingen en het is dan ook gezellig druk in het schoolgebouw. De leerlingen wachten geduldig op de kleurrijke trap die naar de eerste verdieping leidt, de jongste groepen zitten in de kleermakerszit vooraan. 

Cadeaus

Zo’n officiële opening, dat zorgt uiteraard voor het nodige geroezemoes, maar als de juffen en meesters hun leerlingen oproepen om stil te zijn krijgen genodigden Greetje Veenstra en wethouder Bouwman de kans om een woordje te doen over de bouw van hun nieuwe school. En bij de opening van een nieuwe school horen natuurlijk cadeaus, vinden Veenstra en Bouwman. Veenstra overhandigt een mooie cheque aan directrice Eva Visser. Met het mooie bedrag van Adenium mag de school, samen met de kinderen, buitenspeelgoed aanschaffen. Uiteraard is wethouder Bouwman niet met lege handen gekomen. Als een ware schoolmeester krijgt hij alle 150 leerlingen van de Papilio stil. Wanneer hij vraagt of de kinderen blij zijn met hun nieuwe school, wordt luidkeels ‘ja’ geroepen en wanneer hij zijn cadeau aan de school overhandigd, vier knikkertegels voor het plein en voor elk kind een zakje met knikkers, wordt er luid geklapt en gejuicht. 

Op het plein verzamelen alle kinderen zich voor het laatste gedeelte van de opening. De knikkertegels moeten immers nog geplaatst worden. Wethouder Bouwman, directrice Eva Visser en een leerling slaan ze erin met een zware, rubberen hamer en dan kan er gespeeld worden. Na het plaatsen van de tegels werden de genodigden rondgeleid in de prachtige school en konden ze tot slot nog genieten van een lunch met internationale hapjes, gemaakt door de ouders van de leerlingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00