Afbeelding

Bewoners overhandigen plannen Oudega

Algemeen

OUDEGA- Op vrijdag 1 november hebben bewoners uit Oudega de toekomstplannen voor hun dorp en het havengebied gepresenteerd. Deze plannen zijn gebundeld in het Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega. Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder en wethouder Robert Bakker kregen de eerste exemplaren.

Het Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega is onderdeel van de ontwikkeling van Oudega aan het Water. Het is tot stand gekomen door een samenwerking tussen dorpsbewoners, gemeente Smallingerland en provincie Fryslân.

Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega

Het plan geeft richting aan hoe het dorp aankijkt tegen het toekomstige dorpsplein en het havengebied. Belangrijke onderdelen zijn de sloop van de voormalige zuivelfabriek en de aanleg van nieuw water. Het Masterplan sluit aan bij de ambities van provincie Fryslân op het gebied van recreatie en leefbaarheid van het dorp. "Complimenten aan de bewoners voor hun tomeloze inzet en betrokkenheid bij het maken van zo'n plan", aldus Fokkens-Kelder. Wethouder Bakker sloot zich hierbij aan.

Vervolg

In totaal is er voor Oudega aan het Water 17 miljoen euro beschikbaar gesteld door provincie Fryslân, gemeente Smallingerland en Wetterskip Fryslân. Daarnaast heeft de gemeente nog een miljoen beschikbaar gesteld voor de aankoop en sloop van de zuivelfabriek en de herinrichting van het dorpsplein. Het Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega wordt ter besluitvorming voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten (provincie) en het college van burgemeester en wethouders (gemeente). Vervolgens gaat het initiatief naar de gemeenteraad.

Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 11 uur geleden
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 15 uur geleden
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00