Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Welzijnscoach nu ook in Haulerwijk bij huisartsenpraktijk de Kern

Zorg & Welzijn

HAULERWIJK - Sinds afgelopen week kunnen inwoners bij huisartsenpraktijk De Kern in Haulerwijk langskomen bij de welzijnscoach. De welzijnscoach heeft naast locaties in Oosterwolde en Appelscha nu ook daar een inloopspreekpunt. In de gemeente zijn drie welzijnscoaches actief en zij zijn er voor alle inwoners van Ooststellingwerf die ondersteuning nodig hebben bij contacten en activiteiten. ,,Het welzijn van de inwoners staat voorop,’’ vertelt Mariska welzijnscoach.

Wat doet de welzijnscoach voor u?

Als het tegenzit in het leven kunt u zich uit balans voelen. Misschien ervaart u lichamelijk of mentaal ongemak, of maakt u zich zorgen. Of ontspannen lukt niet meer zo goed. U denkt er wel over na om hierin verandering te krijgen, en weet niet zo goed hoe dat aan te pakken. U zou graag weer meer betrokken willen zijn bij uw omgeving en kunt daarbij iemand gebruiken die met u meedenkt. In een persoonlijk gesprek met de welzijnscoach kunnen inwoners hun wensen onderzoeken om het leven terug in balans te brengen, op de manier die bij u past.

Mariska Kramer, welzijnscoach in de dorpen Haule, Haulerwijk, Waskemeer en Donkerbroek: ,,Als welzijnscoach denk ik met de inwoner mee en biedt ik een luisterend oor. Welzijnscoaches kennen de buurt en weten wat er te doen is. Hierdoor kan ik inwoners informeren over activiteiten en helpen zich weer prettig en tevreden te voelen.’’ Voorbeelden van activiteiten zijn: mensen ontmoeten bij gezamenlijke activiteiten, sport, spel en beweging, het doen van vrijwilligerswerk, het vinden van een maatje, een oude hobby weer oppakken, een nieuwe hobby vinden of het veranderen van een leefstijl.

Inloopspreekpunten

U kunt zonder afspraak of verwijzing langskomen bij de welzijnscoach en de diensten van de welzijnscoach zijn kosteloos. Haulerwijk Het inloopmoment bij huisartsenpraktijk de Kern is van 13.00 tot 14.30 uur op de volgende data:

- donderdag 4 en 18 april
- donderdag 2 en 30 mei
- donderdag 6 en 20 juni
- donderdag 4 en 18 juli

Oosterwolde

Het inloopmoment bij Kledingmaatje aan de Brink 3-5 in Oosterwolde is op donderdag van 13.00 tot 15:00 uur.

Appelscha Het inloopmoment bij de Dorpskamer de Den aan Riemsoord 140a, 8426 ED Appelscha is op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie Kijk op de vernieuwde website van Scala: www.scala-welzijn.nl of neem contact op met een welzijnscoach via telefoonnummer: 06 – 54 35 09 20 of e-mailadres: welzijnscoaches@scala-welzijn.nl.

Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 3 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 5 uur geleden
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 22 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00