Screenshot van de sociale kaart van Ooststellingwerf.
Screenshot van de sociale kaart van Ooststellingwerf.

Sociale kaart voor Ooststellingwerf

Samenleving

OOSTERWOLDE - Inwoners van Ooststellingwerf kunnen gemakkelijk organisaties op het gebied van zorg en welzijn, werk, opvoeden, geldzaken of vrije tijd vinden via de socialekaartooststellingwerf.nl.

Wethouder Esther Verhagen vertelt dat de Sociale kaart een belangrijk hulpmiddel is om inwoners toegang te geven tot informatie over sociale voorzieningen die zij nodig hebben. “De kaart is ontstaan vanuit de wens om alles wat er in Ooststellingwerf is, op sociaal gebied, makkelijker vindbaar te maken. Denk aan hulplijnen, zorgorganisaties, een jongerencentrum of een diëtist”, vertelt Verhagen. “Het aanbod is groot, maar dan moet je als inwoner wel weten wat er is. De Sociale kaart is hiervoor een handig hulpmiddel.” 

Sociale voorzieningen makkelijk vindbaar 

Heb je een vraag over de opvoeding van je kind? Heeft je vader de ziekte van Alzheimer of wil je weten welke verenigingen er allemaal zijn in jouw dorp? De Sociale kaart Ooststellingwerf is dé website waar inwoners verschillende organisaties en diensten kunnen bekijken en vergelijken. Ook kunnen vrijwilligers en professionals de Sociale kaart gebruiken om voor inwoners te zoeken naar geschikte voorzieningen in de buurt.  

Filteren op wat je belangrijk vindt 

“Dankzij de slimme zoekfilters kun je heel gericht zoeken, vertelt projectmedewerker Ylse van den Berg enthousiast. “Zoek bijvoorbeeld op thema’s, zoals vervoer, overlast en geweld, sociale contacten of geld. Maar ook op onderwerpen als dementie, zelfstandig wonen, leerproblemen of mantelzorg. Door te filteren op de plaatsnaam zie je welke voorzieningen er zijn per dorp.”

Mis je iets in de Sociale kaart? 

Heb je tips, vragen of opmerkingen over de sociale kaart? Of wil je jouw organisatie op de sociale kaart zetten? Neem contact op met Ylse van den Berg, via e-mail: socialekaart@ooststellingwerf.nl of vul het contactformulier op socialekaartooststellingwerf.nl in.  

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00