Klaasje Herder van Humanitas en coördinatoren Annelies Bol & Manon Maijchrzak van Scala zorgen dat de pakjes in de juiste zakken komen.
Klaasje Herder van Humanitas en coördinatoren Annelies Bol & Manon Maijchrzak van Scala zorgen dat de pakjes in de juiste zakken komen.

Sinterklaasactie groot succes door vele verzamelde cadeaus

Samenleving

OOSTERWOLDE – Ruim 165 kinderen in gemeente Ooststellingwerf werden voor Sinterklaasavond verrast door de hulppieten. Welzijnsorganisatie stichting Scala, Humanitas, Rotaryclub Oosterwolde, de Voedselbank en de gemeente Ooststellingwerf staken hun handen uit de mouwen en zo kon ook dit jaar een grote Sinterklaasactie organisatorisch goed geregeld worden.

De bekende jutezakken met cadeaus werden ingepakt door de Rotaryclub Oosterwolde leden en deelnemers van het sociaal activeringsproject ‘Iedereen in Beweging’ van Scala.
De vrijwilligers van de Rotary, Humanitas en de medewerkers van Scala bezorgden de cadeaus thuis bij de kinderen t/m 12 jaar, uit gezinnen met een minimuminkomen. Elk gezin kreeg wat lekkers en natuurlijk een cadeautje. Aan oudere broers, zussen en ouders werd ook gedacht. Zij kregen allemaal een kleinigheidje. ‘’In deze tijd waarin veel gezinnen het financieel lastig hebben door een hoop stijgende kosten, is dit een dankbare actie om aan te mogen werken.’’, vertelt Manon Maijchrzak van Scala, coördinator Sinterklaasactie.

Naast bovengenoemde organisaties werd de actie mede mogelijk gemaakt door: de Rotaryclub Oosterwolde, Janke Dijkstra Fonds, ZuidOostzorg, stichting Present en een aantal lokale ondernemers. Zij deden een donatie, zorgden voor cadeautjes, pakten de cadeautjes in en/of gaven korting.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00