Nog even genieten van de laatste weken zomervakantie kan prima dicht bij huis
Nog even genieten van de laatste weken zomervakantie kan prima dicht bij huis

Op stap met de kids in eigen buurt

Evenement

OOST- EN WESTSTELLINGWERF - Het einde van de zomervakantie is alweer in zicht, maar dat betekent niet dat er een eind komt aan zomerse dagen met je kind. Natuurlijk willen jullie nog een paar leuke weken beleven, maar met de corona-uitbraken in het buitenland blijf je misschien liever nog even in de buurt. Gelukkig is hier ook nog genoeg te beleven! RondOm de Stellingwerven maakte een selectie van de leukste uitjes voor het gezin.

Alle activiteiten die hier volgen zijn in principe corona-proof áls je je aan alle maatregelen houdt. Houdt dus voldoende afstand, was je handen goed en vaak en vind je het toch wat druk worden, ga dan naar een plek waar het rustiger is of kom een andere dag terug.

Leren; Museum 't Kiekhuus

Museum ’t Kiekhuus (Stellingwarfs) is een echt kijkhuis gevestigd in de voormalige bakkerij de Korenschoof in de Friese plaats Wolvega. Achter elk nostalgisch object, schuilt een persoonlijk verhaal van bewoners Roelof en Sjoukje Bakker. Bij een bezoek krijg je dan ook altijd een rondleiding van een van de bewoners. Alles is persoonlijk in ’t Kiekhuus, dat maakt het uniek. Museum ’t Kiekhuus volgt de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ontvangen van groepen is op dit moment nog niet mogelijk. Voor de reguliere zondagmiddag openstelling zijn twee tijdvensters beschikbaar nl. 13:30 – 15:00 en 15:30 – 17:00 uur. Reserveren kan op de website.

De natuur in; Het Kabouterpad

Wanneer je in Oost- of Weststellingwerf woont kent het bos waarschijnlijk geen geheimen meer voor jou. Dan is het extra leuk om een keer iets bijzonders te doen, bijvoorbeeld het Kabouterpad van het Staatsbosbeheer. De route is op te halen bij het buitencentrum in Appelscha. Kabouterpaden zijn leuke en leerzame speurtochten voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Maar ook oudere kinderen die nog in kabouters geloven zijn welkom. Ze gaan getooid met een puntmuts en knapzak buiten op zoek naar kaboutersporen en voeren opdrachten uit. Die puntmuts én een kabouterpin als beloning mogen ze daarna mee naar huis nemen.

Dieren; Taman Indonesia

Weleens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Beo’s die kunnen praten? Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia. Bij ons vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater en een speeltuin. Reserveren voor je bezoek is noodzakelijk!

Klimmen en klauteren; Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Even helemaal losgaan in de bomen, dat kan bij Klimbos Paasloo. Klim als een aapje van tak naar tak en daarna genieten van een patatje en een colaatje. Perfect dagje uit voor stoere jongens en meisjes.

Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 53 minuten geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00