Afbeelding

Zouratié Koné Ensemble treedt op bij OlmenEs

Cultuur

APPELSCHA – Muziekwerf, een onderdeel van de Stichting Kunstwerf, haalt op zondag 26 november het Zouratié Koné Ensemble naar Ooststellingwerf. Het swingende door West-Afrikaans beïnvloedde Mandingo Afro-Jazz-gezelschap treedt op in zaal OlmenEs in Appelscha. De muzikale middag begint om 15.00 uur.

ZKE!, het Zouratié Koné Ensemble, is een muziekgroep gebouwd rond Zouratié Koné, een begenadigd multi-instrumentalist. Hij is geboren in Bobo Dioulasso (Burkina Faso), leefde onder andere in Mali en Ivoorkust en stamt uit een familie van Malinese griots (traditional healing artists). Hij is niet alleen een instrumentenbouwer, maar wordt ook beschouwd als een meester op een veelheid van instrumenten: djembe, dundun, tama (talking drum), longa, kora, ngoni en balafoon.

Samen met zijn band brengt hij een vrije, swingende en hedendaagse mix van traditionele Mandingo-muziek en jazz, maar altijd met respect voor de traditie. Tickets kosten € 12,50 en zijn enkel verkrijgbaar via www.kunstwerf.com.

Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Boerenstreekmarkt Oosterwolde: lokale smaken en talenten Culinair 18 uur geleden
Afbeelding
Publiek kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2024 Algemeen 22 mei, 15:00
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Sûnenz en Scala Buurtsport brengen ouderen uit Oosterwolde in beweging tijdens de Nationale Beweegweek Gezondheid 22 mei, 08:00
Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 20 mei, 09:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 19 mei, 15:00