Afbeelding

Kleding- en schoenenbonnen voor gezinnen met lage inkomens

Samenleving

OOSTERWOLDE - De gemeente Ooststellingwerf ondersteunt gezinnen met kinderen onder de 17 jaar met kleding- en schoenenbonnen. Per kind is er € 150,- beschikbaar voor nieuwe kleding of schoenen. “Dit jaar verhogen we de inkomensgrens voor het aanvragen van de bonnen van 110% naar 130% van de bijstandsnorm. Hiermee kunnen we hopelijk meer gezinnen helpen. Ook is er totaal € 150,- beschikbaar per kind voor kleding of schoenen, dus niet meer € 75,- voor kleding en € 75,- voor schoenen zoals voorgaande jaren”, vertelt wethouder Esther Verhagen.

Gezinnen met lage inkomens

Met de kleding- en schoenenbonnenactie steunt de gemeente gezinnen met lage inkomens. Het college heeft besloten om de inkomensgrens voor het aanvragen te verhogen. Een alleenstaande ouder mag maximaal € 1.360,75 netto per maand (exclusief vakantietoeslag) verdienen en voor gehuwden/samenwonenden is dit maximaal € 1.943,93 per maand (exclusief vakantietoeslag). “Hiermee kunnen we hopelijk nog meer kinderen iets extra’s bieden. Ook is er dit jaar een totaalbedrag van € 150,- per kind beschikbaar voor kleding of schoenen. Als je kind bijvoorbeeld nog goede winterschoenen heeft, kun je de volledige € 150,- aan kleding uitgeven. Zo kan elk gezin beter kijken wat er nodig is en hopelijk volledig gebruik maken van de bonnen”, vertelt Verhagen.

Lokale ondernemers

De bonnen die de gemeente uitgeeft, kunnen inwoners besteden bij lokale ondernemers. Zij kunnen alle bonnen dan weer declareren bij de gemeente. “Het mes snijdt hier aan twee kanten. Inwoners kunnen dicht bij huis winkelen en ondernemers hebben weer wat extra inkomsten”, benadrukt Verhagen.

Aanvragen kan vanaf 15 oktober

De bonnen worden automatisch verstuurd aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen van de gemeente. Overige inwoners kunnen vanaf 15 oktober 2022 de bonnen aanvragen. Als de actie begint, communiceert de gemeente hierover via de gemeentelijke website, de Gemeentepagina in de Nieuwe Ooststellingwerver en via sociale media. Aanvragen kan via de website van de gemeente, hierop staat dan een online formulier. Vanaf 15 oktober 2022 kan het aanvraagformulier voor de kleding- en schoenenbonnen ook telefonisch worden aangevraagd of opgehaald worden bij de balie in het gemeentehuis. De bonnen kunnen t/m 1 mei 2023 worden ingeleverd bij de lokale ondernemers. Alle deelnemende ondernemers komen op de website van de gemeente en op de bonnen zelf te staan.

!
Afbeelding
Column Melissa: Zo slecht is de mensheid nog niet... Column 5 dec, 12:00
Afbeelding
5 december is er weer een NL-Alert testbericht Algemeen 4 dec, 12:00
Afbeelding
Ale en Bonne uit Friesland provinciewinnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing Sport 3 dec, 18:00
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen Sport 3 dec, 08:00
Afbeelding
Stemmen voor NPO Radio 2 Top 2000 is begonnen Evenement 2 dec, 12:00
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen Sport 2 dec, 08:00
Afbeelding
ChristenUnie wil provinciale samenwerking met Havennetwerk Fryslân Politiek 1 dec, 08:00
Afbeelding
Uw naaste overlijdt; wat moet u regelen bij de Belastingdienst? Samenleving 30 nov, 18:00