Afbeelding

Het Fonds 2022 eind juni van start

Samenleving

OOSTSTELLINGWERF - Het Fonds krijgt ook dit jaar een vervolg. Er is in totaal €145.000 subsidie beschikbaar gesteld,- waarvan €50.000,- voor kleine initiatieven en €95.000,- voor grote initiatieven. Van 27 juni tot en met 22 juli 2022 kunnen initiatiefnemers een idee indienen. Omdat het beschikbare bedrag in 2021 niet volledig is gebruikt, kan in 2022 nog een ronde van het Fonds worden georganiseerd. De gemeenteraad besluit later dit jaar over een mogelijk vervolg van Het Fonds na 2022.

Wethouder Esther Verhagen: ‘We zijn blij dat we nog een ronde kunnen organiseren. De afgelopen jaren zijn al mooie projecten gestart. Zo zijn er initiatieven die zich inzetten voor ontmoeting, verbinding en sociaal contact. Maar ook initiatieven met als drijfveer om mensen binnen en buiten de gemeente kennis te laten maken met de geschiedenis van Ooststellingwerf. Allemaal mooie manieren om mensen samen te brengen.’ 

Op basis van vastgestelde criteria geeft de adviescommissie, net als voorgaande jaren, punten aan de ingediende ideeën van initiatiefnemers. Op basis van de ranking van de adviescommissie besluit het college van B&W vervolgens welke projecten subsidie krijgen.

Procedure 

Van 27 juni tot en met 22 juli 2022 kunnen initiatiefnemers een aanvraag indienen. Dat duurt nog even, maar zo heeft iedereen alvast de tijd na te denken over mogelijke ideeën. Op basis van de evaluatie is besloten de indieningsperiode, anders dan voorgaande jaren, voor de zomervakantie te plannen. We hopen hiermee de timing voor initiatiefnemers te verbeteren. Op 30 mei en 4 en 5 juli worden inloopmomenten gepland. In het proces wordt waar nodig rekening gehouden met eventuele coronamaatregelen. Meer informatie is te vinden op www.ooststellingwerf.nl/fonds.  

Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00