Afbeelding

Nieuwe app over Nationaal Park Weerribben-Wieden

Recreatie & Ontspanning

STEENWIJK - In aanwezigheid van meer dan 70 gasten ontving wethouder Bram Harmsma op 19 mei de nieuwe toeristische app en beleefmagazine van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vroeg in de ochtend kwamen toeristisch ondernemers, aanbieders uit de culturele sector, erfgoed beheerders, vertegenwoordigers van Steenwijkerland en omringende gemeenten en de ambachten samen in Villa Rams Woerthe. De bijeenkomst startte met een netwerkontbijt vol streekproducten. Daarna vertelden wethouder Harmsma en parkdirecteur Harold Viscaal over het belang van de app en magazine voor ondernemers, inwoners en gasten van het Nationaal Park.

Aanjager van leefbaarheid en vitaliteit

Parkdirecteur Harold Viscaal deed een nadrukkelijke oproep aan inwoners en ondernemers om het Nationaal Park veel meer als samenwerkend netwerk te gaan gebruiken. “Alle betrokken partijen kunnen samen de onschatbare waarde van het gebied nog beter benutten. Dat komt niet alleen onze bezoekers ten goede, maar biedt ook nieuwe kansen voor ondernemers en de verschillende kernen in het gebied. Wij zijn als Nationaal Park Weerribben-Wieden aanjager van nieuwe initiatieven. Daarbij hebben leefbaarheid en vitaliteit van het gebied bijzondere aandacht. Een goede balans tussen natuur, economie en leefbaarheid staat voorop. Met de lancering van de toeristische app en het beleefmagazine maken we de ambitie van Nationaal Park Nieuwe Stijl vandaag tastbaar.”

E-bikes en bijzondere plekken

De app speelt een belangrijke rol in het tonen van alle bijzondere plekken in het gebied. Ook wordt het binnenkort mogelijk een e-bike te boeken. De gemeente toonde al de eerste elektrische deelfiets. Binnenkort staan die op 4 locaties in het Nationaal Park. Samen met ondernemers in het gebied wordt het aantal locaties snel uitgebreid. In het nieuwe magazine staan verhalen over Giethoorn en de waterdorpen, de voormalige Zuiderzeestadjes, vestingstad Steenwijk en uiteraard het unieke karakter van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De app is nu te downloaden in de verschillende appstores. 

Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 13 uur geleden
Screenshot van de sociale kaart van Ooststellingwerf.
Sociale kaart voor Ooststellingwerf Samenleving 16 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 19 uur geleden
Afbeelding
OldStars badminton van start in Appelscha Sport 23 feb, 15:00
Afbeelding
'Kunstvoorstelling' over schilder Pieter Bruegel Cultuur 23 feb, 09:00
Afbeelding
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Samenleving 22 feb, 18:00
Afbeelding
Milieu Centraal gaat vrouwen uit Friesland helpen om bewust minder kleding te kopen Duurzaamheid 22 feb, 12:00
Is jouw huis ook toe aan een goede schoonmaakbeurt?
Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak? Algemeen 21 feb, 10:00