Oss&Zyl - Bakery Bubbles & Bites is een prachtige aanwinst voor de omgeving.
Oss&Zyl - Bakery Bubbles & Bites is een prachtige aanwinst voor de omgeving. Foto: Rob Dijkstra

Beleef de unieke Weerribben-Wieden

Recreatie & Ontspanning

Ben jij op zoek naar een leuk weekendje weg, of wil je een dagje lekker ergens vertoeven? Ga dan eens naar het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden in Steenwijkerland. Volgens restauranteigenaar Wilco Verschuren is het een unieke ervaring om de Weerribben-Wieden eens te beleven. Het gebied biedt namelijk fantastische natuur- en recreatiemogelijkheden. Verschuren steekt zijn liefde voor de regio niet onder stoelen of banken. Hij opende recentelijk alweer zijn derde restaurant in de regio, genaamd Oss&Zyl - Bakery, Bubbles & Bites. Het kersverse restaurant in Ossenzijl is het ideale startpunt voor een dagje uit in de Weerribben-Wieden. Wilco Verschuren praat ons bij over de mogelijkheden.

“Met de opening van Oss&Zyl in Ossenzijl zijn de mogelijkheden echt oneindig geworden”, begint Verschuren zijn verhaal. “Het nieuwe restaurant is echt een aanvulling op de andere twee restaurants geworden. Uniek aan Oss&Zyl, is dat de deuren al om half 9 ‘s ochtends geopend zijn. Daardoor kun je heerlijk aanschuiven bij het ontbijt in Ossenzijl, vervolgens een stuk fietsen of suppen door de natuur en de dag afsluiten bij Restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo, of bij Eetcafé Giethoorn - Burgers & Grill.”

Deze combinatie van restaurantketens is goud waard, volgens Verschuren. “De andere restaurants zijn 10 minuten van onze hoofdvestiging in Paasloo vandaan, waardoor je heel makkelijk een dag- of weekend vullend programma kunt maken. Dat mensen daarom flexibel kunnen zijn in de keuzes, is heel waardevol.”


Een prachtige serre met uitzicht op het water.  - Rob Dijkstra

Unieke arrangementen

Of het nou gaat om een huifkartocht of een escape room: ‘t Binnenhof regelt het. Van een familiedag tot een kinderfeestje en van een High Tea tot een BBQ – bij Restaurant ‘t Binnenhof regel je de leukste arrangementen voor groepen, families, vrienden- en vriendinnenuitjes. Ook voor zakenrelaties. Zoek je een combinatie van deze arrangementen of een arrangement op maat? Neem dan gerust contact op via de website van ‘t Binnenhof: www.binnenhofpaasloo.nl 

Samenwerking met de regio

Deze arrangementen zijn mogelijk, doordat Verschuren intensief samenwerkt met diverse partijen in de regio. “We willen mensen de Weerribben echt laten beleven. Door samen te werken kunnen we iets voor elkaar betekenen. “We werken bijvoorbeeld samen met de jachthaven, die zorgt voor de rondvaartboten en de fluisterboten in Ossenzijl. Ik heb afspraken met twee bootverhuurders in Giethoorn en de WeerribbenSUP. Dat is echt super geregeld.”

Het hele jaar door geopend

Verschuren benadrukt dat de restaurants het hele jaar door draaien. “Dat kan, doordat we ook heel veel binnen activiteiten kunnen organiseren. We hebben nu sinds kort ook een Adventure Golf baan aangelegd. Dat lijkt wat op midgetgolf, maar is net even anders. Daarnaast is er boven ook nog een casino bijgekomen, die gaat in oktober open. Zo kunnen we de winter dus gewoon door.”

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 16 minuten geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00