Oss&Zyl - Bakery Bubbles & Bites is een prachtige aanwinst voor de omgeving.
Oss&Zyl - Bakery Bubbles & Bites is een prachtige aanwinst voor de omgeving. Foto: Rob Dijkstra

Beleef de unieke Weerribben-Wieden

Recreatie & Ontspanning

Ben jij op zoek naar een leuk weekendje weg, of wil je een dagje lekker ergens vertoeven? Ga dan eens naar het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden in Steenwijkerland. Volgens restauranteigenaar Wilco Verschuren is het een unieke ervaring om de Weerribben-Wieden eens te beleven. Het gebied biedt namelijk fantastische natuur- en recreatiemogelijkheden. Verschuren steekt zijn liefde voor de regio niet onder stoelen of banken. Hij opende recentelijk alweer zijn derde restaurant in de regio, genaamd Oss&Zyl - Bakery, Bubbles & Bites. Het kersverse restaurant in Ossenzijl is het ideale startpunt voor een dagje uit in de Weerribben-Wieden. Wilco Verschuren praat ons bij over de mogelijkheden.

“Met de opening van Oss&Zyl in Ossenzijl zijn de mogelijkheden echt oneindig geworden”, begint Verschuren zijn verhaal. “Het nieuwe restaurant is echt een aanvulling op de andere twee restaurants geworden. Uniek aan Oss&Zyl, is dat de deuren al om half 9 ‘s ochtends geopend zijn. Daardoor kun je heerlijk aanschuiven bij het ontbijt in Ossenzijl, vervolgens een stuk fietsen of suppen door de natuur en de dag afsluiten bij Restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo, of bij Eetcafé Giethoorn - Burgers & Grill.”

Deze combinatie van restaurantketens is goud waard, volgens Verschuren. “De andere restaurants zijn 10 minuten van onze hoofdvestiging in Paasloo vandaan, waardoor je heel makkelijk een dag- of weekend vullend programma kunt maken. Dat mensen daarom flexibel kunnen zijn in de keuzes, is heel waardevol.”


Een prachtige serre met uitzicht op het water.  - Rob Dijkstra

Unieke arrangementen

Of het nou gaat om een huifkartocht of een escape room: ‘t Binnenhof regelt het. Van een familiedag tot een kinderfeestje en van een High Tea tot een BBQ – bij Restaurant ‘t Binnenhof regel je de leukste arrangementen voor groepen, families, vrienden- en vriendinnenuitjes. Ook voor zakenrelaties. Zoek je een combinatie van deze arrangementen of een arrangement op maat? Neem dan gerust contact op via de website van ‘t Binnenhof: www.binnenhofpaasloo.nl 

Samenwerking met de regio

Deze arrangementen zijn mogelijk, doordat Verschuren intensief samenwerkt met diverse partijen in de regio. “We willen mensen de Weerribben echt laten beleven. Door samen te werken kunnen we iets voor elkaar betekenen. “We werken bijvoorbeeld samen met de jachthaven, die zorgt voor de rondvaartboten en de fluisterboten in Ossenzijl. Ik heb afspraken met twee bootverhuurders in Giethoorn en de WeerribbenSUP. Dat is echt super geregeld.”

Het hele jaar door geopend

Verschuren benadrukt dat de restaurants het hele jaar door draaien. “Dat kan, doordat we ook heel veel binnen activiteiten kunnen organiseren. We hebben nu sinds kort ook een Adventure Golf baan aangelegd. Dat lijkt wat op midgetgolf, maar is net even anders. Daarnaast is er boven ook nog een casino bijgekomen, die gaat in oktober open. Zo kunnen we de winter dus gewoon door.”

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 13 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00