Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Start je dag goed bij Oss&Zyl - Bakery, Bubbles & Bites!

Culinair

OSSENZIJL - Wandelliefhebbers in Stellingwerven en omgeving opgelet. Vanaf medio juni opent een gloednieuwe horecazaak haar deuren in hartje Ossenzijl, namelijk Oss&Zyl - Bakery, Bubbles & Bites. De naam zegt het eigenlijk al: bij Oss&Zyl kun je in de vroege uurtjes terecht voor een overheerlijk ontbijtbuffet, maar daarnaast ook nog eens heerlijk loungen in de middag. Een gedurfde stap zo in coronatijd, maar eigenaar Wilco Verschuren kijkt vooral naar de vele kansen in de mooie regio. Het is voor Wilco alweer de derde keten die hij mag openen, want naast Oss&Zyl, is hij ook nog de eigenaar van restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo en de Burgers & Grill in Giethoorn. Reden genoeg om eens bij te praten over de opening van zijn nieuwste restaurant.

Het mag dan een gewaagde investering zijn, eigenaar Wilco Verschuren is dolblij en enthousiast over de aankomende opening van het nieuwe restaurant. “Het is alweer het derde restaurant wat we mogen openen in de regio en we zien dit nieuwe concept echt als een aanvulling op de andere restaurants. We zitten op een unieke locatie en we zijn op aparte tijden open. Oss&Zyl speelt in op de prachtige omgeving van Ossenzijl en omdat je al om half negen ‘s ochtends bij ons terecht kan, is het de ideale start van je dag!”

Combinatie van brasserie, koffiehuis en een lounge

Het gloednieuwe restaurant is een combinatie van een brasserie, een goed koffiehuis en een lounge waar je kan high-tea’en. “De bedoeling is dat mensen onderweg echt even gaan stoppen voor een heerlijke kop koffie. We bieden ristretto’s, tot americano’s. Daarnaast is er een ruime keuze uit onze verse patisserie, dat doen we samen met de bakkerscombinatie. Vanaf een uur of 11 is het dan mogelijk om aan high service deel te nemen. High bubbels, high wine, high tea. Bij de high tea heb je drie gangen, een glas wijn en een bijpassend hapje. Heerlijk, toch?!”

Omdat je al om half negen
‘s ochtends bij ons terecht kan, is het de ideale start van je dag!

Genieten van de prachtige omgeving

De nieuwe horecazaak speelt in op de prachtige omgeving van Ossenzijl en omstreken. “Met een prachtige grote serre aan het water kun je heerlijk zitten en daarbij optimaal genieten van een wijntje en een frisje. We serveren daar lekkere plankjes, met gerechten uit de omgeving. Aansluitend heeft men ook nog de optie om deel te nemen aan een uitgebreid assortiment aan activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de fluisterboten, kano’s, of tandems om de unieke omgeving te verkennen.”


Ook bij corona “gewoon” open

De opening van een nieuw restaurant in coronatijd mag dan wat haken en ogen hebben, Wilco denkt vooral in oplossingen. “We zien bij ons restaurant in Paasloo, dat de mensen er steeds meer naar verlangen om op het terras te zitten. Het is dan ook smoordruk bij onze hoofdvestiging in Paasloo. Dat gaat overigens prima, ook met de coronamaatregelen. Bij Oss&Zyl wordt rekening gehouden met genoeg ruimte en afstanden. Met het grote terras is er straks genoeg ruimte om ook heerlijk buiten te genieten van het ontbijt en juist nu het mooie weer er weer aan komt is dat een prachtige kans.”


Versterking van het team

Bij de opening van het nieuwe restaurant is natuurlijk altijd ruimte voor versterking binnen het team. “We zijn altijd op zoek naar mensen die het team kunnen versterken, zowel in de keuken als aan de voorkant. We hebben een dynamisch, jong en enthousiast team, die over meerdere locaties kan werken. Mocht je interesse hebben, dan kun je mij altijd een mail sturen.”

w.verschuren@binnenhofpaasloo.nl 

De Werkzaamheden aan Oss&Zyl zijn in volle gang
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 10 uur geleden
Afbeelding
Blue Funkateers in MFA MeJander, Oldeberkoop Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Het Noordwoldiger Accordeon Orkest viert 30-jarig bestaan Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Sportcafe “De Duker" zet Biljartclub Zandhuizen in het nieuw Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Paard&Plant organiseert themadag over paardenhagen Evenement 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55