Vind jij het ook zo lekker om tijdens een regenachtige dag te lezen.
Vind jij het ook zo lekker om tijdens een regenachtige dag te lezen.

Knusse boeken voor winterse dagen

Educatie

FRIESLAND - Met guur weer buiten blijf je natuurlijk lekker binnen, maar kruip nou niet gelijk weer achter die serie of film. Dit is namelijk hét weer om in een boek te duiken en alle koude en donkere dagen even te vergeten. Nestel je dus in die zachte stoel of warme bank, pak een dekentje en zet een kopje thee. Met deze boeken heb je sowieso een knusse dag!

The Lost Bookshop - Evie Woods
‘Het ding van boeken,’ zegt ze, ‘is dat ze je helpen om een leven voor te stellen, veel beter en groter dan je ooit kon dromen.’ Aan een stille straat in Dublin staat een boekenwinkel, wachtend om gevonden te worden. Opaline, Martha en Henry spelen al veel te lang bijrollen in hun eigen leven. Maar wanneer een verdwenen boekenwinkel een vloek uitspreek, zullen deze drie nietsvermoedende vreemden erachter komen dat hun verhaal net zo uitzonderlijk is als de verhalen die ze lezen in hun geliefde boeken. Door de geheimen van de boekenplanken te ontwaren, worden ze getransporteerd naar een wereld voor wonderen, waar niets is wat het lijkt. Let op, dit boek is slechts in het Engels te lezen.

Voordat de koffie koud wordt - Toshikazu Kawaguchi
In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Voordat de koffie koud wordt beschrijft vier prachtige verhalen van cafégasten die het verleden een bezoekje willen brengen. De eerste wil de man die haar verliet confronteren, de tweede wil een brief terugvinden van haar man wiens geheugen is verdwenen door de ziekte van Alzheimer, de derde wil haar zus voor een laatste keer spreken en de vierde wil haar dochter voor de eerste keer ontmoeten. Maar de reis naar het verleden is niet zonder risico: de gasten moeten naar het heden terugkeren voordat hun kopje koffie koud geworden is.

Onder moeders vleugels (Little Women) - Louisa May Alcott
Louisa May Alcotts klassieker ‘Onder moeders vleugels’, ook bekend onder de oorspronkelijke titel ‘Little Women’ is de moeder der meidenboeken. Wie kent ze niet? De lieftallige Meg, kwetsbare Beth, lichtelijk verwende Amy en natuurlijk de getalenteerde tomboy Jo die anderhalve eeuw na haar literaire geboorte nog steeds talloze schrijfsters en andere vrouwen inspireert, zoals J.K. Rowling en Barbara Kingsolver. Via de dromen, spelletjes, plagerijen, brieven, tegenslagen en romances van de vier zussen worden vrouwen over de hele wereld en van alle leeftijden deel van de bijzondere familie March. Een Amerikaanse, feministische klassieker over de spanningen tussen maatschappij en individualiteit.

Er was eens een rivier - Diane Setterfield
Op een stormachtige avond in het Victoriaanse Engeland, in een oude herberg aan de Theems, vertellen de vaste klanten elkaar verhalen om de tijd te doden wanneer de deur openzwaait en er een gewonde vreemdeling op de drempel staat. In zijn armen houdt hij het levenloze lichaam van een klein kind. Uren later beweegt het meisje, ze ademt diep in, en keert terug naar de levenden. Een wonder? Tovenarij? Of kan de wetenschap een verklaring bieden? Voor het mysterie opgehelderd kan worden, verspreiden de verhalen zich door de herberg en langs de rivier, door iedere verteller en luisteraar opnieuw vormgegeven. Een van de verhalen gaat over de oude veerman die verschijnt aan iedereen die op de rivier in de problemen komt. Maar is iets ooit zomaar een verhaal in herberg De Zwaan? Er was eens een rivier is een schitterende roman over het vertellen van verhalen, vol spanning, romantiek en folklore, waarin wetenschap, magie en mythe samenkomen.

Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
'Als het minder gaat, blijven we positief' Verenigingen 7 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 23 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 8 mei, 15:00
Afbeelding
De belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf Algemeen 8 mei, 14:00
Het team van Bats Uitzendbureau.
Bats Uitzendburo: Lokaal, betrokken en persoonlijk Algemeen 8 mei, 10:00
Afbeelding
Vier Moederdag met Monicasa, de nieuwe bloemist in Noordwolde Algemeen 8 mei, 08:00
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00