In Friesland zijn veel kerstmarkten te vinden, gezellig!
In Friesland zijn veel kerstmarkten te vinden, gezellig!

De gezelligste kerstmarkten in Friesland

Evenement

FRIESLAND - Hoewel Sinterklaas nog even in Nederland blijft, staat voor veel mensen kerst ook alweer op de agenda. Begin december wordt er overal in het land gezellige kerstmarkten georganiseerd, dus ook in onze provincie. Heb jij dit jaar weer zin een zo’n knusse dag, met de geur van gluhwein en vuurkorven om je heen en een zacht kerstmuziekje op de achtergrond? Dan kun je hier terecht.

Kerstmarkt Blokhuispoort Leeuwarden

Op zaterdag 16 en zondag 17 december kun je in Leeuwarden naar de kerstmarkt in de Blokhuispoort. Deze kerstmarkt heeft meer dan vijftig standhouders, je kan er luisteren naar livemuziek en heb je zin in wat lekkers, dan kun je terecht op het foodplein. Al voor de elfde keer organiseert men een kerstmarkt in de Blokhuispoort en ook dit jaar belooft de markt weer een groot feest te worden.

Kerstmarkt Naturij Drachten

Op zaterdag 16 december 2023 organiseert kinderboerderij De Naturij een kerstmarkt in Drachten! Van 15.00 u tot 21.00 uur organiseren we een gezellige kerstmarkt op ons sfeervolle terrein aan de Oude Slingeweg 4. De markt is gratis te bezoeken voor abonneehouders en er is een lage entreeprijs voor de andere bezoekers. Behalve verschillende marktkramen, zal er o.a. een muziekband spelen, is er een kerststal met hun eigen dieren, zijn er verschillende leuke activiteiten te doen voor de bezoekers en is er natuurlijk ook lekker eten en drinken verkrijgbaar.

Kerstmarkt Gorredijk

Op zondag 17 december is er een kerstmarkt in het centrum van Gorredijk. De hoofdstraat, Langewal en Brouwerswal zal vol staan met kraampjes waar voor ieder een leuk cadeau te vinden is!
Kerst yn Skuorrenga

Jubbega

Op zaterdag 9 december ben je van harte welkom bij de Koppenjan voor de gezellige kerstmarkt van Koppenjan en HOME43.

XMAS Sneek

Op zaterdag 16 december zal de Kerstman feestelijk onthaald worden met een feestelijke Kerstparade. De grote Kerstbomen worden op zaterdag rond 17.00 uur feestelijk ontstoken op het Schaapmarktplein. ‘s Avonds kun je nagenieten in één van de vele horecagelegenheden van de kerstgezelligheid in de stad. Op koopzondag 17 december wordt een gezellige Kerstmarkt georganiseerd waarje je inkopen kunt doen.  Vanuit houten huisjes presenteren lokale horeca hun winterse lekkernijen. Met daarbij diverse ‘verlichte’ straattheateracts en livemuziek in de binnenstad is Sneek ook op zondag 17 december ‘the place to be’ voor  al uw kerstboodschappen!

Christmas at the Koemarkt Heerenveen

In het weekend van 15 en 16 december 2023 staat het centrum, de Koemarkt én het Crackplein volledig in het teken van XMAS. Traditioneel wordt het grote podium op het plein naast het Gemeentehuis opgebouwd, waar vrijdag- en zaterdagavond kerstconcerten zijn. Het crackplein wordt omgetoverd tot een evenemententerrein en WinterWonderland met diverse voorstellingen op zaterdag- en zondagmiddag op diverse locaties in het gehele centrum.

Kerstfair in Dickens-style Dokkum

Een sprookjesachtig mooie kerststad met kerstgroen, houtsnippers en kerstlichtjes. Veel acts, figuranten, koren, muziek en foodtrucks. Op de kramen alleen kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar gecombineerd. Al 13 jaar op rij een magische kerststad!

Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf nodigt inwoners en ondernemers uit voor open dag op zaterdag 25 mei Evenement 14 uur geleden
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00
Afbeelding
Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold Evenement 13 mei, 10:00
Ingrid De Haas leerkracht groep 3 en 4 op OBS De Velden
Geen Friese les voor kinderen uit Westellingwerf, maar Heemkunde Educatie 13 mei, 08:00
Afbeelding
Literaire avond met Bibi Dumon Tak in Bibliotheek Oosterwolde Algemeen 12 mei, 15:00
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00