Afbeelding

Martin Reidsma Fotografie start op nieuwe locatie

Bedrijf in beeld

OOSTERWOLDE - De nieuwe vestiging van Martin Reidsma Fotografie heeft haar deuren geopend. „Het is een prachtige zaak geworden waar ik oprecht trots op ben”, zegt de ondernemer. „Met daarbij ontzettend veel dank aan mijn klanten, want zonder hen had ik hier niet gestaan.”

In de afgelopen juni-editie van Beleef Ooststellingwerf stond de verhuizing al aangekondigd. De vorige winkel aan de Snellingerdijk moet wijken voor de komst van een nieuwe Aldi. Het was even schrikken voor de fotograaf, want op die locatie had hij, na de moeilijke crisisjaren, de afgelopen periode weer een goedlopende zaak opgebouwd. En moet je dan, op 58-jarige leeftijd, nog een keer weer opnieuw beginnen?

Hij besloot om de uitdaging aan te gaan. „Zonde om niet door te gaan”, zo luidde zijn conclusie. In het voormalige pand van Scheer & Foppen werd een nieuwe locatie gevonden. De afgelopen maanden heeft hij keihard gewerkt om er iets moois van te maken. Wie de drempel overstapt kan enkel concluderen dat hem dat meer dan goed is gelukt.

Eigenhandig

Je kunt het bijna niet geloven, maar al het werk wat is verricht, is bijna allemaal eigenhandig uitgevoerd met hulp van familie en vrienden. De in totaal 170 m2 is door middel van kleurgebruik in tweeën gesplitst. Links, in het ‘blauwe’ gedeelte, heeft de afdeling fotografie een plekje gekregen. Rechts is groen geworden en bestemd voor Verrekijkerstores. Echte ‘eyecatchers’ zijn het diorama en de historische fotowand. Het is allemaal door Martin zelf bedacht en gemaakt. Doel was om een winkel met beleving cree¨ren en daarin is hij absoluut geslaagd. „Ik kan dan ook niet wachten om het aan de klanten te laten zien.”

Uitbreiding

Doordat de nieuwe locatie over flink wat meer vierkante meters beschikt, heeft Martin Reidsma Fotografie het aanbod behoorlijk kunnen uitbreiden. Hij neemt ons allereerst mee door het fotografiegedeelte. Natuurlijk trekt de wand van drie meter lang en ruim een meter hoog vol met foto’s en artikelen uit het verleden, als eerste de aandacht. „Deze ‘wall of history’ geeft in grote lijnen de geschiedenis van de winkel weer. Ruim dertig jaar een eigen zaak, een tijd van pieken en dalen, ik vind het mooi om er op deze manier bij stil te staan.”
In het blauwe gedeelte is verder het enorme aanbod aan fotolijsten opvallend. Stond er in de vorige winkel een kleine tien meter aan lijsten opgesteld, nu is er wel twintig meter aan lijsten beschikbaar. „En mocht daar ook niet tussen zitten wat je zoekt, dan kun je altijd een lijst op maat laten maken. ‘Nee’ is eigenlijk niet te koop.”

Picture kiosk

Daarnaast staat er een nieuwe ‘picture kiosk’ in de winkel. Hiermee kunnen klanten direct vanaf hun telefoon, tablet, camera of laptop foto’s printen, maar ook een kalender samenstellen of kaarten maken. „Het rolt er allemaal direct uit en daarbij is de kwaliteit erg goed. Dit apparaat is namelijk geijkt, waardoor de kleuren kloppen. Dat is lang niet altijd het geval bij dergelijke apparaten.”

Tevens is het vanaf heden mogelijk om bij Martin Reidsma Fotografie je rijbewijs te laten verlengen. Je kunt er de benodigde pasfoto laten maken en de fotograaf stuurt dan direct de benodigde andere gegevens beveiligd en digitaal door naar de RWD. Vervolgens kan binnen twee a´ drie werkdagen het rijbewijs bij de gemeente worden opgehaald.

Uiteraard biedt de ondernemer ook nog steeds de andere vertrouwde producten en diensten op het gebied van fotografie aan. Denk aan trouwreportages, (familie)portretten, workshops fotografie, camera’s, accessoires als geheugenkaartjes, fototasjes, batterijen en statieven. „Daarnaast leveren wij afdrukken op alle mogelijke denkbare materialen en formaten. Van fotobehang tot aluminium muurcirkel.”

Beleving

Met Verrekijkerstores heeft Martin zich daarnaast, vanaf 2014, met succes gespecialiseerd in verrekijkers, wildcamera’s, afstandsmeters, warmtebeeldkijkers, nachtkijkers, spottingscopes, outdoor kleding en accessoires. Deze producten zijn allemaal te vinden in het groene gedeelte van de winkel. Er hangt o.a. een scherm waarop je de opnames van de wildcamera’s kunt zien. „Het aanbod is ook aan deze kant flink uitgebreid” vertelt Martin enthousiast. „Zo hebben we zo’n 120 verrekijkers op voorraad. Allemaal A-merken, want ik wil enkel kwaliteit verkopen. Hiervoor ben je ook een speciaalzaak. Je staat voor kwaliteit en een goed advies.” Speciaal voor dit gedeelte is door Martin het diorama gemaakt. Het is zelfs voorzien van opgezette dieren. De natuurfoto’s aan de muren doen de rest. „Het gaat om de beleving en de nieuwe zaak is dan ook veel meer dan een winkel geworden. Geweldig om dit nu met de klanten te kunnen delen.”

Tekst: Anita Boel / FotoTekst.nl

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Filmwerf draait 'The Quiet Girl' Cultuur 29 feb, 18:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf lanceert meldpunt voor huurders Politiek 29 feb, 12:00
Afbeelding
Uitslaande brand in leegstaande woonboerderij aan de Domeinenweg in De Blesse 112-Nieuws 29 feb, 08:54
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00