(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.

“We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers”

Algemeen

OOSTSTELLINGWERF - Het nieuwe platform ‘Dit Is Ooststellingwerf’ staat online. Hebben inwoners van Ooststellingwerf een maatschappelijk initiatief en kunnen ze daarbij wel wat hulp gebruiken? Of willen ze zich graag inzetten voor de lokale samenleving, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen? Het initiatievenloket ‘Dit is Ooststellingwerf’ helpt ze op weg.

Sociale verbinding

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ze dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten en dorpen. Je wil niet dat deze enthousiaste doeners afhaken, omdat ze bijvoorbeeld niet weten hoe je een subsidie kunt aanvragen of vastlopen in bestuurszaken. Voor de gemeente Ooststellingwerf en Welzijnsorganisatie Scala de reden om samen met betrokken inwoners ‘Dit is Ooststellingwerf’ op te zetten.

“Van hulp bij het opzetten
van een dorpskamer
of ouderensoos tot het
houden van een activiteit
voor de jeugd of de aanleg van een dorpstuin.”

Via het platform maken onder andere dorpencoördinatoren van de gemeente, opbouwwerkers, bestuurscoaches en medewerkers van Scala Vrijwilligerscentrale duidelijk waarmee ze initiatiefnemers kunnen helpen. Van hulp bij het opzetten van een dorpskamer of ouderensoos tot het houden van een activiteit voor de jeugd of de aanleg van een dorpstuin. De website biedt ook een overzicht van beschikbare subsidies en fondsen.

Trots op onze vrijwilligers

Daarnaast vertellen diverse doeners op ‘Dit Is Ooststellingwerf’ hun verhaal om zo anderen te informeren, motiveren en inspireren. „We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers. Het is dan ook mooi dat via ‘Dit is Ooststellingwerf’ deze verhalen worden gedeeld”, zegt wethouder Esther Verhagen.

Het nieuwe initiatievenloket biedt ook plek aan organisaties die extra handjes kunnen gebruiken. De jaarlijkse uitreiking van de Vrijwilligersawards van de gemeente krijgt na de zomer ook een plekje op het nieuwe platform. Het nieuwe initiatievenloket is te vinden via www.ditisooststellingwerf.nl.

Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00