Bodi (links) en Yessey (rechts)
Bodi (links) en Yessey (rechts) :

Deze twee honden zoeken beide een huisje

Algemeen

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor twee honden, die allebei een nieuw huis nodig hebben (niet samen). Maak kennis met herder Yessey en australian shepherd Bodi.

Yessey

Dit is Yessey, een gesteriliseerd teefje en geboren in juli 2021. Het is een aanhankelijke speelse hond, die ook erg kan genieten van een knuffeluurtje met haar baas. Ze kan goed even alleen thuis zijn, maar ze gaat ook net zo graag mee in de auto. Yessey gaat prima om met de buurkinderen, al is ze door haar onstuimigheid mogelijk minder geschikt voor kinderen onder de 12 jaar oud. Kom je bij haar op bezoek, dan is ze enthousiast maar zeker niet overdreven. Met andere honden kan Yessey het goed vinden, ze is echter geen katten gewend en wil daar buiten dan ook wel even achteraan als ze de kans krijgt. 

Wandelen doet ze erg graag maar loslopen wordt alleen gedaan op een afgesloten veld; dit omdat ze tijdens het loslopen toch nog wel snel afgeleid kan zijn en zeker als daar ook nog wat (klein) wild rondloopt. Het blijft een mooi spel om die beestjes eens wat op te jagen. Maar als de baas tijdens een wandeling zichzelf verstopt dan komt ze hem snel opzoeken. Verstopspelletjes vindt ze sowieso leuk, net als het spelen met haar Kong of bal. Het kan ook zomaar gebeuren dat, als ze ergens een bal in het water ziet liggen, ze een duik neemt om die bal te pakken. 

Ze kent best veel commando’s en kan ook heel goed luisteren. Nu is ze nog wel wat aan het puberen en is ze soms wisselend even vergeten wat het één en ander betekent wat de baas tegen haar zegt, maar we weten dat dat weer over zal gaan want dat hoort een beetje bij deze leeftijd. Yessey zoekt een baas die het fijn vind om actief met haar bezig te zijn, maar ook zeker moet houden van haar aanhankelijke knuffelige karakter. 

Bodi

Bodi is een Australian Shepherd, een reu en geboren in februari 2022. Het is een enthousiaste lieve hond, die nu te weinig van zijn energie kwijt kan. Hij kan goed alleen thuis zijn, hij is altijd vrolijk en enthousiast naar bezoek en volgens Bodi zijn alle andere honden buiten er alleen maar om mee te spelen (en ook met katten heeft hij geen enkel probleem). Als hij met je mee mag in de auto, dan zie je hem bijna glunderen, zo fijn vindt hij dat. Wandelen doet hij graag en daar waar het veilig kan, loopt hij ook los mee. Kammen en borstelen vindt hij iets minder leuk, hij kruipt dan langzaam in een hoekje, maar spelenderwijs accepteert hij dit wel. 

Hij woont nu in een gezin met jongere kinderen en daar is Bodi op zich erg lief naar de kinderen toe, maar toch begint hij nu wat vervelend gedrag naar de kinderen te vertonen; hij kan namelijk te pas en te onpas - ook als de kinderen rustig aan tafel zitten - zomaar ineens aan ze gaan nippen. Sturen ze hem daarna weg, dan vertrekt hij zonder problemen, maar dat nippen is wel vervelend. Het komt waarschijnlijk voort uit het feit dat hij nu te veel energie heeft en er (door omstandigheden) veel te weinig met hem gedaan wordt. Ook de wandelingen zijn nu veel te kort voor hem en tja: dan begin je de kinderen maar uit te dagen…. 

Het is een hele leuke hond die goed opgevoed is, maar wel behoefte heeft aan iemand die er voor zorgt dat hij zijn energie wel kwijt kan. Aan Bodi zal het niet liggen, want die wil graag. 


Heeft u een warme mand voor Bodi of Yessey?

Bent u nu diegene die een warme plek in zijn huis heeft voor de speelse en enthousiaste jonge Bodi of voor de knuffelige Yessey , neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com  www.sosdier.nl 

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Dodi en Yessey op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 17 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00