Afbeelding

Wie heeft een ‘forever home’ voor schattige Sam?

Algemeen

FRIESLAND - Voor Sam had SOS Dieren voor Friesland een heel fijn plekje gevonden, maar helaas kon de al aanwezige hond daar en Sam het niet goed vinden samen. Om deze reden is hij weer een nieuw plekje zoekt. 

Sam is een gecastreerd reutje en geboren in 2011. Hij is waarschijnlijk een kruising Boomer en West Highland terrier. Sam is weliswaar 10 jaar oud, maar aan zijn gedrag is dit niet te merken. Sam is een hondje dat in zijn leven niet veel leiding heeft gehad; hij gaat dan ook het liefste zijn eigen gangetje. Hij geniet van lange wandelingen en vindt hij dan ook nog een grote stok, dan word die ijverig meegenomen.

Netjes naast je lopen kan hij wel, maar o wee als er iets te snuffelen is: dan moet je toch wel even streng zijn om hem weer mee te krijgen. Hij kan loslopen, maar is soms wel Oost-indisch doof. Je moet je stem dan echt wel even verheffen. Hij kan zichzelf tijden vermaken in de tuin, waarbij hij graag op zoek gaat naar molletjes of muizen (het zou dus ook zomaar kunnen dat je ineens wat kuiltjes in je tuin vindt). Hij kan prima mee in de auto. 

Andere huisdieren

Sam kan op zich goed opschieten met andere honden, alleen hij heeft er niets mee, dat wil zeggen: hij kan er mee samenwonen, wil er naast in slaap vallen, maar ga hem niet storen of uitnodigen tot een spel want daar heeft hij geen zin in. Katten was hij niet gewend en we weten inmiddels dat dit mogelijk ook geen goede match zal zijn. 

Bezoek en kinderen

Als er bezoek komt is Sam vriendelijk, maar zeker niet opdringerig. Kinderen vind hij wel leuk, maar is er niet mee opgegroeid en om die reden plaatsen we hem bij voorkeur niet bij kinderen onder de 12 jaar oud. Sam heeft nog wel wisselend moeite met het alleen thuis zijn: de ene keer kan hij dit prima, maar de andere keer blaft hij. Het is dus ook geen verlatingsangst, maar meer het willen dwingen om bij de baas te willen zijn. Hier moet zeker rekening mee gehouden worden. 

Wat zoeken wij voor Sam?

In ieder geval een plek met beschikking over een tuin/erf, waar ook minimaal 1 hond aanwezig moet zijn; waar men houdt van een zelfstandige energieke hond en bij iemand die beseft dat, hoe lief Sam verder ook is, hij ook beschikt over een flink portie wilskracht en vasthoudendheid. Denkt u nu: ja dit is de hond voor mij, neem dan contact op met ons. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: Sam wordt herplaatst door de organisatie SOS voor Huisdieren Friesland. RondOm Vandaag is niet verantwoordelijk voor de plaatsing van Sam en we doen daarom ook geen uitspraken over hem. Wil je weten of Sam nog beschikbaar is, of dat de organisatie nog andere hondjes heeft die een mandje zoeken, ga dan naar www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 9 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 19 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00