Afbeelding

Vampie zoekt een nieuwe, warme mand

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor Vampie.

Lief en ietwat eigenwijs, zo kunnen we haar wel omschrijven. Vampie (spreek uit als Vempie) is gesteriliseerd en geboren in juni 2021. Aan liefde en verzorging heeft ze geen gebrek, haar baasje is dan ook gek met haar, maar toch moet er een ander plekje worden gezocht. Waar voorheen alle dieren hier in vrede samen woonden is er nu geregeld heibel onderling en dat is voor geen van de partijen leuk. 

Vampie is gewend aan andere katten om haar heen en ook een hond is haar niet vreemd. Kinderen is ze niet gewend. Hoewel ze hier alleen maar buiten komt aan een tuigje, zou ze het geweldig fijn vinden als ze elders op een rustige plek wel gewoon naar buiten zou kunnen. Ze kan ontzettend lief en knuffelachtig zijn en als je haar hart hebt veroverd dan kun je ook alles met haar. Vindt ze je daarentegen wat minder leuk, dan kan ze soms best even van zich af meppen of je totaal negeren.

Ze is gek op eten en dat kun je dan ook beter maar in porties geven; laat je soms wat lekkers slingeren – bijvoorbeeld op het aanrecht - nou dan ‘ruimt’ Vampie het wel voor u op. Ook is ze heel goed in schooien: tja, je weet maar nooit of het succes heeft toch? Ze is gek op haar krabpaal van karton en zolang ze die nu maar heeft zal ze niet snel ergens anders haar nageltjes in zetten. 

Wij zijn voor Vampie op zoek naar een ietwat rustige plek, geen kinderen onder de 12 en naar iemand die haar lieve, maar toch soms eigenwijze karakter geweldig vindt. Denkt u dat Vampie prima bij u zou passen, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com (www.sosdier.nl)

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Vampie op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00