Afbeelding

Deze lieve huisdieren zoeken een nieuw huis

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor poezen Mischa en Lafke en hond Bella. 

Mischa

Deze schoonheid gaat door het leven met de mooie naam Mischa. Het is een gecastreerde Siberische kater en geboren in april 2012. Mischa is een grote lieverd, die erg kan genieten van aandacht en ook graag op schoot ligt. Wij plaatsen Mischa niet bij andere katten omdat hij de neiging heeft deze te provoceren, waaruit natuurlijk een gevecht zou kunnen ontstaan. hij is in verleden gewend geweest om samen te wonen met een hond; hij is kattenbakzindelijk maar heeft wel zijn voorkeur voor bepaalde kattenbakvulling (als hij die niet heeft doet hij zijn behoefte liever buiten). Mischa is wel een echte jager en moet dus ook de beschikking hebben om naar buiten te kunnen; als je merkt dat hij iets minder eet van zijn voer dan heeft hij duidelijk succes gehad met de jacht. 

Van drukke mensen/kinderen wil hij niet veel weten en zoekt dan zijn heil elders, maar is iedereen rustig is de kans groot dat hij snel bij je is en op je schoot zit te knuffelen. Katten met dit vacht hebben over het algemeen best veel vachtverzorging nodig: Mischa vind het wel heerlijk als je zijn rug borstelt - want dat voelt toch echt als aaien - maar borstel niet de rest van zijn lijfje want dan kun je getrakteerd worden op een flinke haal; om die reden gaat hij dan ook regelmatig naar de trimsalon. 

Voor Mischa zijn wij op zoek naar een rustig plekje, waar hij ook veilig naar buiten kan (dus niet midden in een drukke stad) waar men houdt van een aanhankelijke knuffelende schootkat en daarbij de vachtverzorging natuurlijk niet onderschat. 

Bent u diegene die denkt voor Mischa in aanmerking te komen, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Lafke

Dit is Lafke een gesteriliseerde poes en geboren in augustus 2015. Kijk dat snuitje nu eens: dat is toch echt charmant te noemen? Lafke is een bescheiden poesje; bij vreemde mensen zal ze zich eerst even terug trekken, maar kent ze je iets beter dan is ze aanhankelijk en ligt graag naast je. Ze is gewend aan een hond. Lafke is het liefste binnen; buiten is ze angstig. Als haar gezin met mooi weer buiten zit, komt ze wel even maar gaat zeker niet verder als haar eigen tuin. Kattenbak-zindelijk is ze ook, al geeft ze de voorkeur om dat liever even snel buiten te doen. 

Lafke kan niet bij andere katten geplaatst worden. Ze is nog erg speels, en zeker dingen die rollen over de grond vind ze prachtig. Soms kan ze schrikken van harde geluiden, maar herstelt zich wel weer snel. We plaatsen haar het liefst in een wat rustig gezin en voor Lafke is het geen probleem als ze alleen maar als binnenkat gehouden zou worden. 

Bent u nu verliefd geworden op dit charmante kattenmeisje, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com        www.sosdier.nl

Bella

Deze aanhankelijke pretletter heet Bella, het is een gesteriliseerd teefje en is geboren in oktober 2016. Bella is een middelmaatje van ongeveer 50 cm schofthoogte en weegt rond de 12 kilo. Ze kan goed even alleen thuis zijn, is niet gewend om samen te wonen met kinderen, maar vindt deze wel leuk. Ze vindt het fijn om mee te mogen in de auto en zit dan rustig achterin. Als Bella doorheeft dat je haar riem gaat pakken, is ze even heel erg enthousiast en springt dan van blijdschap, om vervolgens buiten rustig met je mee te lopen. 

Bij alle mensen binnen en buiten is ze enthousiast en vrolijk, wil heel graag aangehaald worden en kom je op bezoek bij haar dan moet je niet gek kijken dat ze graag dicht bij of zelfs op je wil zitten, om vervolgens hele bescheiden likjes aan je uit te delen. Ze kan goed met honden opschieten, alleen op sommige hele kleine honden kan ze dominant reageren door er bovenop te willen springen en te grommen (bijten heeft ze echter nog nooit gedaan). 

Ze kan tijdens de wandeling wel gewoon loslopen al moet je haar soms wel even drie keer roepen voor ze weer bij je komt, want tja: al die lekkere luchtjes buiten! Ze heeft in het verleden samen gewoond met katten, dus dit zou na gewenning geen probleem moeten zijn. Bella is van nature een zachtaardige, aanhankelijke en relaxte hond. Ze houdt ervan om dicht bij je te zijn en vooral van knuffelen, maar heeft ook een stukje enthousiasme in haar zitten waarin ze letterlijk kan veranderen in een soort van pretletter die gekke sprongen en ren-uurtjes heeft. En als ze dan helemaal geen aandacht van je krijgt, gaat ze soms op een niet opdringerige manier met je “praten” 

Ziet u het helemaal zitten met Bella, en denkt u de juiste baas voor haar te zijn, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com            www.sosdier.nl

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Mischa, Lafke en Bella op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 14 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 16 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00