VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2

SNEEK - Voor de Sneker mannen was het afgelopen zaterdag alweer de voorlaatste thuiswedstijd van het seizoen. Waar het na deze wedstrijd nog 2 wedstrijden op het programma heeft. Afgelopen zaterdag werd er tegen de ‘paarsen’ uit Nijmegen gespeeld. Er was sprake van een revanche voor Sneek H1 omdat er met 3-2 werd verloren in Nijmegen.

Met een sterk gewijzigde opstelling onder andere door een blessure van Senna Heikoop en ziektestonden de volgende zeven namen in de basisopstelling: Jarno van der Weerd, Jelmer Spoor, MarkHekstra, Klaas Jelmer Hoekstra, JP van der Meer, Tom Carlos Wollesen en Kevin Hof.

De eerste set werd er zenuwachtig aan de set begonnen en keken de mannen uit Sneek direct tegeneen achterstand aan. Gelukkig kon dit door uitstekend pass werk worden omgezet naar een 25-23overwinning in de 1e set.

De 2 e set was eigenlijk een kopie van de 1e set waar het alleen langer duurde. Echter had Sneek H1niet het gevoel dat deze set zou worden verloren. Er zaten spannende momenten tussen maar geloofin eigen kunnen verdween niet. De mannen konden aan het langste eind trekken met een 32-30setwinst.

Was dit nou eindelijk het moment dat er weer eens met 3-0 werd gewonnen. (Lees: pas de 3e dit seizoen, mits deze set winnend werd afgesloten) Dit was gelukkig het geval. Na een achterstand van3 punten in het midden van de set werd de set toch winnend afgesloten. Met een 24-19 voorsprong werden er toch nog wat wedstrijdpunten verspeeld maar uiteindelijk werd ook deze set met 25-23winnend afgesloten.

Dit zorgt ervoor dat de Sneker mannen hoe dan ook het debuut seizoen in de Topdivisie afsluiten met minimaal een 2e plek.

Na afloop van de wedstrijd werd Sneek H1 nog in het zonnetje gezet door het bestuur van VC Sneek met het halen van de doelstelling, namelijk promotie naar de superdivisie!

Na een vrij paasweekend mogen de mannen aantreden in Amersfoort tegen de nummer 3 Keistad. Waar eerder thuis dit seizoen met 3-1 werd gewonnen, belooft dit wederom een spannende wedstrijd te worden.

Voor wie niks te doen heeft zaterdag 6 april? Kom kijken in Sportcomplex Amerena om 19.45 voor deze kraker in de Topdivisie A. Het is de voorlaatste wedstrijd dus dit is je kans!

Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 1 uur geleden
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 1 uur geleden
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 2 uur geleden
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 4 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 20 uur geleden
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03