Afbeelding
Foto: Martin de Groot

Gepromoveerd VC Sneek ontmoet nummer 10 Vocasa 2

Sport

SNEEK - De heren van VC Sneek spelen zaterdag om 19.30 uur in de Sneker Sporthal de ontmoeting tegen Vocasa 2. De Nijmegenaren staan op een tiende plaats en willen graag de gang naar boven maken om niet onder de beruchte rode streep te komen. Die kans lijkt nihil met acht punten voor op Olhaco uit Hoogeveen.

Voor VC Sneek staan de sterren heel wat gunstiger. Door de 1-3 winst vorige week in Hengelo tegen Webton is de formatie van trainer/coach Edward Kamphuis officieel gepromoveerd naar de Superdivisie. In de deze nieuwe klasse komen de nummers 1 t/m 5 van de Topdivisie A en Topdivisie B te spelen.

Perfecte mix

Een prestatie die twee jaar geleden nog in de geesten van menigeen rond waande maar nu dus realiteit is geworden. De mix van jonge talenten en routine blijkt een perfecte mix te zijn. Het spel van de Snekers wordt ook door de supporters gezien. Wanneer de heren thuis spelen is de hal zeer goed gevuld en dat motiveert de withemden enorm.

Gooi naar kampioenschap

Vandaag dus de voorlaatste thuiswedstrijd tegen Vocasa2 dat een lastige opponent is.  De gasten verloren vorige week van koploper Sudosa dat vijf punten voor staat op VC Sneek. In principe kan het team van captain Luuk Boone nog een gooi naar het kampioenschap doen, maar dan moeten er hele gekke dingen gebeuren. Daarbij is de doelstelling van VC Sneek nu drie wedstrijden voor het einde al ruimschoots gehaald: eindigen bij de top 5 en promoveren naar de Superdivisie. Steraanvaller Senna Heihoop moet helaas van de kant toezien. Hij is namelijk aan zijn knie geblesseerd.

Bron: VC Sneek

Foto: Martin de Groot

Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 48 minuten geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27