Ook de meisjes C wisten de halve finale te halen.
Ook de meisjes C wisten de halve finale te halen. Foto: VC Sneek

Vier jeugdteams VC Sneek plaatsen zich voor finales NJOK

Sport

SNEEK - Het was voor de jeugdteams van VC Sneek een enerverend weekend want maar liefst vier van de vijf jeugdteams wisten zich in de halve finales te plaatsen voor de eindstrijd op 30 maart. Voor meisjes A+, meisjes A, meisjes B en meisjes C zit er een prettig vervolg aan de verrichtingen op de Nederlandse Jeugd Open Club kampioenschappen. Alleen jongens A wist de eindstrijd niet te bereiken doch verliet met opgeheven hoofd de volleybalarena.

Een puike prestatie dus van de jeugdteams van VC Sneek en een logisch gevolg waarin de Sneker volleybalclub zich bevindt. Mooie resultaten van teams in de diverse competities blijven niet onopgemerkt en daarnaast de exposure naar buiten toe middels de clinics van dames 1, de sessies bij de basisscholen het mooie smashbalproject en diverse inspanningen zoals bij de Fibrosisactie leggen de club geen windeieren.

Jongens A

Jongens A kon geen aanspraak op een vervolg maken want de twee verliespartijen tegen Sudosa en Dynamo nekten Michiel Jager, Jesper Visser, Jelmer Spoor, Yannick Hendriks, Thom Mulder, Tim Jager, Daan Boermans, Kebba Foon en Inkje Gijselaers. Coaches Jelte Bruinsma en Roelof Hekstra waren echter vol  over hun manschappen: ”Ik ben super trots op de mannen want ze hebben als leeuwen gevochten,” verkondigde Jelte Bruinsma.

Meisjes A+

Bij de meisjes was alles wat VC Sneek was in een hosanna stemming. Meisjes A+ met Meike de Jong, Bente Gerritsma, Dana Helmink, Jetske de Boer, Ilse Baanstra, Femke Cruys, Jinte Hendrikse, Noa de Haas en Marilyn Mulder en de coaches Antsje Cnossen, Bryan de Haas en Durk Venema versloegen in de kruisfinale AVV Keistad dat voor een groot deel uit topdivisiespelers bestond. In de derde set stonden de Snekers nog met 14-12 achter maar zetten dit toch in een mooie winst om met 17-15. “Dat hebben we best leuk gedaan dus”, aldus Antsje Cnossen.

Meisjes A

In Wijchen wacht het strijdtoneel voor de meiden van Bryan de Haas en HJ de Haan. Zij wonnen de kruisfinale overtuigend van het Groningse Lycurgus. Knap werk van Pleun Strikwerda, Suze Zijlstra, Rosalie Bogaard, Dominique Huisman, Danique Boers, Anna van der Graaf, Zoë van der Kooi, Melanie Zwerver, Ylse Vellema, Elke Swieringa en Maureen Westerhof.

Meisjes B

Ook meisjes B gaat door en speelt de finale in Doetinchem doordat de kruisfinale met 25-14 en 25-14 van DeVoKo gewonnen werd door Vera van der Goot, Sofie Koops, Janna Koek, Anouk Visser, Marrit Bergstra, Lisa Raymann, Nova Cruys, Tamar Zijlstra, Meike de Jong, Meike Tjeerdsma, Tessa Westra en de coaches Simone Simonsma en Caroline Yntema en verzorgster Gerda Sybrandy. 

Meisjes C

Meisjes C dat bestond uit Filijn Bil, Ilse Tjepkema, Lise Bergstra, Evie Zijlstra, Rose van Amersfoort, Merle Haak, Sanne van Wieren, Emma van Amersfoort, Suze Feenstra, Steffie Raymann, Noor van der Wal en de coaches Marije Poiesz en Liset Dikkerboom haalde eveneens de finale. Zij mogen nu naar Deventer door nadat in de kruisfinale De Bevers verslagen werden.

Succesvolle opleiding

Het wordt dus op 30 maart akelig stil op de Sneker jeugdvolleybalvelden omdat vier teams op landelijk niveau gaan proberen de Nederlandse titel binnen te halen. Met deze plaatsingen geeft de club aan dat het met de jeugd meer dan goed zit en men de komende jaren kan blijven putten uit de succesvolle opleiding.

Bron: VC Sneek
Foto: VC Sneek  

Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00