Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Steady Friso Sneek behaalt klinkende zege in sfeervolle Landstedehal (1-3)

Sport

De dames van Friso Sneek zijn de eerste wedstrijd in de kampioenspoule prima uit de startblokken geschoten. De formatie van trainer/coach Erik Reitsma won in Zwolle met 1-3 van de thuisclub en dat was een identieke uitslag als in de reguliere competitie. Een prima start van de landskampioen die tegen de statisch aanval sterkste brigade uit de competitie de touwtjes stevig in handen hield ondanks het minieme verlies in de derde set. “We hebben het netjes gedaan”, concludeerde Reitsma naderhand.

Afgelopen dinsdag kreeg de jonge trainer/coach en zijn team nog even een flinke domper te verwerken omdat midspeler Lisan Siemonsma op de training haar achillespees scheurde waardoor ze voor langere tijd is uitgeschakeld. Ultrasneu voor de sympathieke Sneekse die Friso Sneek uit de brand hielp aangezien Nynke Hofstede geblesseerd langs de kant stond. De Vollenhoofse was nu weer okselfris en speelde tegen haar oude club een prima partij evenals haar teamgenoten die door de viersets zege een mooie ouverture beleefden.

Beslissende punten

Reitsma hield zijn basis met Rosa Entius, Nynke Oud, Rixt van der Wal, Anniek Siebring, Britt Schreurs, Nynke Hofstede en libero Geldou de Boer grotendeels in tact gedurende de gehele partij. In de eerste set kantelde de score voortdurend met daarbij hoofdrollen voor ex Friso Sneekspeler Marianne het Lam- Scholten en aan Sneker zijde Rosa Entius die op 13-18 de beslissende punten binnensloeg. (19-25)


Lieuwe Bosch

Stabiel

In de tweede set hadden de gasten duidelijk de regie. Bij de big points liet de landskampioen zien waarom men ook op de eerste plaats eindigde in de competitie: stabiel en met aanvallend scorende ballen van Rixt van der Wal en Anniek Siebring betekende een 0-2 voorsprong in sets. In set drie leken de Snekers op een 0-3 af te stevenen. Het werd echter een loeispannende slotfase met op 24-11 in Zwols voordeel twee perfecte bloks van Nynke Hofstede en op 26-27 matchpoint voor de bezoekers, maar met twee aces aan Zwolse zijde deed de formatie van aanvaller Jet Kok wat terug.

Professioneel

In set vier een merkwaardig scoreverloop met Zwolle fier aan de leiding met 7-2 maar vijf minuten later een geheel andere stand alweer: 7-9 voor Friso Sneek. In die fase toonde de Friezinnen hun beste spel en raasden door naar 9-14 om vervolgens de set professioneel uit te spelen. (16-25)


Lieuwe Bosch

Topmiddag Britt Schreurs

De eindstand kwam met name tot stand doordat Friso Sneek een veel lagere foutenlast had. Britt Schreurs beleefde weer een topmiddag. De aanvaller scoorde maar liefst 18 maal en is op dit moment niet te stuiten. Een perfect begin van de landskampioen op Overijsselse bodem waardoor de roodhemden meteen de leiding in de kampioenspoule in handen hielden en de stand al een heel prettig aanzien vertoont. Uiteraard voor wat het waard is na één duel.

Bron VC Sneek

Foto: Lieuwe Bosch

Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13