VC Sneek H1 verliest tweede wedstrijd van het seizoen uit in Nijmegen

SNEEK - Na een vrij weekend, vanwege uitschakeling in de nationale beker, mocht H1 afgelopen zaterdag weer aantreden tegen de paarshemden uit Nijmegen, Vocasa H2. Ondanks dat Vocasa H2 op de 9e plek in de competitie stond beloofde het een pittige wedstrijd te worden. Eerder wist Vocasa H2 namelijk nipt met 2-3 te verliezen in Assen tegen Sudosa H1.

Na een lange autoreis naar het verre Nijmegen mochten de Sneker mannen om 17.00 aantreden. En wat wil je dan na zo’n lange reis? Juist! Een bakje koffie. Helaas was de kantine vooraf niet open maar desalniettemin begon Sneek sterk aan de eerste set. Door uitstekende servicedruk van Klaas Jelmer Hoekstra & Mark Hekstra werd de 1e set gewonnen met 25-12! Er was de eerste set weinig druk van de tegenstander en de set werd dan ook relatief gemakkelijk binnen gehaald.

Echter kantelde de wedstrijd in de 2e set. De mannen van Kamphuis waren niet in staat om de druk vast te houden. Het jonge team uit Nijmegen begon vrijuit te spelen en het Sneker spel raakte niet het niveau aan wat de mannen de rest van het seizoen hebben laten zien. Dit was het spelbeeld van de 2e & 3e set die beiden verloren gingen met 25-20.

De 4e set werd er, net als in de eerste set, goed gestart en kwam Sneek H1 weer terug in hun spel met veel servicedruk. Deze set werd gewonnen met een overtuigende 16-25.

De 5e set werd ook sterk gestart en met een voorsprong werd er gewisseld. Het leek bijna niet meer mis te kunnen gaan maar toch werd een 10-13 voorsprong weggegeven en 15-13 verloren door een uitstekende serviceserie van de passer/loper van Vocasa H2. Eindstand 3-2 verlies voor VC Sneek H1, er maar één puntje erbij voor de ranglijst.

Vanwege het verlies van de directe concurrenten gaat VC Sneek H1 de laatste wedstrijd van de eerste helft nog steeds in als koploper in de Topdivisie A met 1 punt voorsprong op directe belager Sudosa H1. Aankomende zaterdag is er wederom een super Saturday waar H1 om 16.00 mag aantreden tegen AVV Keistad H1 en later op de avond Dames 1 mag gaan aanmoedigen in de Sneker Sporthal.

Wij kunnen jullie support goed gebruiken!

Tot ziens in de Sneker Sporthal.

Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws gisteren
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 10:00
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00