Afbeelding
Lieuwe Bosch

Friso Sneek met riante voorsprong winterstop in na zege op Draisma Dynoma (3-1)

Sport

SNEEK - Opperbeste stemming in de avonduren in de Sneker Sporthal, want welke vereniging kan zeggen dat beide standaardteams bovenaan staan in hun competitie? De uitgelaten feestvreugde kreeg extra cachet na de triomf van de dames van Friso Sneek op Draaisma Dynamo nadat eerst de heren van VC Sneek met 3-1 van AVV Kiestand hadden gewonnen en ook koploper zijn in de Topdivisie. Een perfecte eerste seizoenshelft van de Sneker volleybalclub!

Met een minimale voorsprong op de nummer twee van zes punten zwaaien de dames van Friso Sneek de decembermaand uit. De ploeg van Erik Reitsma ondervond geen schade aan de partij tegen Draisma Dynamo dat in vier sets verslagen werd al dreigde er wel even een vijfde set. Twee fouten van de gasten en een paar effectieve bloks zorgden ervoor dat de Sneker toeschouwers tevreden huiswaarts konden keren en de drie punten koesterden.     (25-18, 25-16, 20-25 en 28-26)

Tussenpaus

Interim trainer/coach Jorg Radstake had als hoofdelijk verantwoordelijke nog nooit in Sneek verloren. Ook niet zo vreemd, want de tussenpaus aan Dynamo-zijde heeft sinds kort het roer overgenomen en zal in januari weer de rol van assistent trainer op zich nemen. Nu moest Radstake met zijn formatie met een 3-1 nederlaag genoegen nemen en dat had anders kunnen c.q. moeten lopen: de bezoekers kregen namelijk in de vierde set twee setpoints maar hielpen die zelf om zeep.

Sneker binnenhaven

Erik Reitsma was weer eens de lachende derde met zijn Friso Sneek en zat niet op een vijfsetter te wachten na de 2-3 triomf in Assen afgelopen woensdag. De roodhemden speelden twee prima eerste sets en leek het dat de weer goed gevulde Sneker sporthal voor half tien thuis zou zijn. Zover kwam het niet: verslapping aan Sneker zijde en een steeds sterk spelend Dynamo zette Friso Sneek onder sterke servedruk in de derde set en de pass vloog alle kanten op behalve de goeie. In de vierde set stelde de koploper orde op zaken al ging dat niet van een leien dakje. Boven de twintig punten hadden de zwarthemden het heft stevig in handen maar uiteindelijk strandde het Apeldoornse schip toch in de Sneker binnenhaven. (26-28)


Lieuwe Bosch

Killblocks Sietske Osinga

De Snekers moesten vooraf andermaal op de mid improviseren. Rixt van der Wal is uiteraard een vaste basisspeler, maar door het gemis van Fleur Wiersma en Nynke Hofstede stond nu Sietske Osinga daar geposteerd naast Nynke Oud, Rosa Entius, Britt Schreurs Anniek Siebring en libero Geldou de Boer. Geen probleem voor Osinga die moeiteloos in het spel meekwam en diverse killblocks produceerde. Ook een lekker gevoel als je ook al vier sets van eerder die middag in de benen hebt. Heuglijke feit voor Erik Reitsma  om te constateren dat hij altijd een beroep kan doen op voormalige spelers van dames 1 die bereid zijn het team uit de brand te helpen.

Prijs van Optisport

Door de 3-1 overwinning op Draisma Dynamo en de andere verrassende uitslagen lopen de Friezinnen andermaal een punt uit op  rest van het veld. Een voorsprong die zelfs menig optimist niet had kunnen voorspellen. MVP aan Sneker kant werd libero Geldou de Boer en aan Apeldoornse zijde was jeugdinternational Lotte Bruinsma de meest waardevolle speler. De glunderende gezichten werden door matchsponsor Optisport verblijd met een mooie prijs voor hun inzet en prestaties. Daarnaast kreeg jurylid Frans Loderus de gouden speld uitgereikt van groepscoördinator Benno Elfink van de Nevobo voor zijn grote inzet voor het nationale en internationale gebeuren.


Lieuwe Bosch

Bekerduel zaterdag

Friso Sneek kan zich nu opmaken voor de beker tegen Hollandse Pot Enzo VV Utrecht komende zaterdag in de Sneker volleybalarena. Vorig jaar werden de Snekers in de halve finale door de Utrechtenaren geëlimineerd, maar zover willen de roodhemden het nu niet weer laten komen. Het duel begint om 20.00 uur. 

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch

De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15