Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Ondanks puntverlies dames Friso Sneek vaster aan kop

Sport

SNEEK - Wanneer je tegen Friso Sneek een vijfsetter speelt, is het kwaad kersen eten tegen de Friese formatie. Ook dit keer trok de equipe van Erik Reitsma aan het langste eind in Assen waar Sudosa/Desto een 2-o voorsprong in sets niet kon vasthouden en uiteindelijk met 2-3 in het stof beet tegen de koploper uit de eredivisie. Tja, die sterke fluctuaties maken het vrouwenvolleybal zo leuk om naar te kijken en vooral als je favoriete club aan de goede kant van de score blijft zoals Friso Sneek. (2-3)

Je hebt pas gewonnen als de scheidsrechter voor het laatst gefloten hebt. Deze Cruyffiaanse uitspraak is natuurlijk altijd van toepassing op een wedstrijd, maar kon zo geëtiketteerd worden op deze noordelijke derby. Sudosa/Desto waande zich even in de zevende hemel weer na twee sets, maar de gasten trokken de zege toch weer over de streep. “ Het ging moeizaam, maar we zijn blij met de twee punten”, zei Anniek Siebring na afloop.

Foto: Lieuwe Bosch

Doortikbal en blok

Voor wie in de zaal of voor de buis aanwezig was, zag even weer het scenario van een tweetal weken geleden opdoemen. Sudosa had in Sneek het meeste recht op de winst, maar verzuimde diverse matchpoints te benutten. De Reitsma-brigade toonde een geweldige veerkracht- met name Nynke Hofstede liet zich gelden- en won met 3-1. Ook nu leek een sensatie in de lucht te hangen. Sudosa won de eerste twee sets met een klein verschil – 25-23 en 25-22-, maar kon het niet vasthouden. In de derde set kregen de groenhemden een aardige duw via 6-11, 10-16, 13- 19 en -17-25. In de vierde set stonden beide teams op 24-24 en een doortikbal van Nynke Oud en een blok van dezelfde Oud met Rixt van der Wal- goed voor 16 punten-  betekende een gelijke stand: 2-2.

Rosa Entius uitblinker

In de vijfde set waren de Snekers zeker goed bij de les en haalden deze beslissende set met overtuiging binnen. Twee punten voor de lijstaanvoerder dus die in Rosa Entius met 22 punten de absolute uitblinker had.


Foto: Lieuwe Bosch

Marge van vijf punten

Ondanks het puntenverlies sponnen de blauwhemden garen bij de uitslag. Achtervolgers Djopzz VC Zwolle en Apollo 8 waren ook verwikkeld in een vijfsetter en door het eindresultaat daar- 2-3 voor Apollo 8- liepen de Snekers wederom een punt uit. De voorsprong op de nummers twee en drie bedraagt nu vijf punten en dat is een mooie marge. Prettige bijkomstigheid is dat Britt Schreurs sneller dan verwacht inzetbaar is. De aanvalster maakte in ieder geval al weer de nodige meters. Het herstel van Nynke Hofstede laat even op zich wachten: de midaanvaller beweegt zich op krukken en wordt o.a. vervangen door Lisan Siemonsma terwijl ook Eline Geerdink beschikbaar is. 

Laatste competitiewedstrijd

Komende zaterdag speelt Friso Sneek weer thuis. Dan komt Draisma Dynamo op bezoek in de Sneker volleybalhal. Dat is meteen de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Op 23 december spelen de Friso dames nog voor de vaderlandse beker thuis tegen VV Utrecht in de achtste finale.

Bron: VC Sneek
Foto’s: Lieuwe Bosch

De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15