Afbeelding
Foto: Antsje Cnossen

Dames Friso Sneek hopen koppositie te heroveren vs Voltena

Sport

SNEEK - De volleyballiefhebber kan komende zaterdag weer de gang naar de Sneker Sporthal maken. Op zich geen opzienbarend nieuws natuurlijk, want vanaf het begin van de week hunkert men alweer naar de thuiswedstrijden van Friso Sneek. Gezien de achtergrond dat het vorige thuisduel tegen Sudosa/Desto geen doorgang kon vinden staat er nu weer een mooi volleybaluitje voor de deur.

De dames van Friso Sneek spelen hun tweede thuiswedstrijd tegen Voltena uit Werkendam. De ploeg van Johan van Vliet is een beetje een “Angstgegner” voor de Friezinnen, want de Zuid-Hollandse formatie speelt een spelletje dat verrassend is en moeilijk te doorgronden door het 4-2 systeem waarin Raisa Schoon - Nederlands bekendste beachvolleybalster- een belangrijke rol in vervult. Vandaar dat menige ploeg het lastig heeft tegen Voltena.

Speelklaar

De dames van Friso Sneek kunnen na een wat langere rustperiode dus weer het centre court op dat na een aantal intensieve behandelingen weer geheel speelklaar is tot grote vreugde van speelsters en technische staf en iedereen die VC Sneek een warm volleybalhart toedraagt.

Bovenaan de ranglijst

De brigade van Erik Reitsma heeft vier wedstrijden gespeeld en tien punten verzameld en staat twee punten achter Djopzz Zwolle dat een duel meer gespeeld heeft. Friso Sneek won in de Landstede hal een tweetal weken geleden met 1-3. Winst op het taaie Voltena in een ongetwijfeld drukbezochte Sneker Sporthal zou kunnen betekenen dat de Snekers weer bovenaan de ranglijst kunnen komen.

Kaarten voor dit mooie evenement zijn te bestellen via de website vcsneek.nl en ook aan de kassa verkrijgbaar. Deze opent om 18.30 uur.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 10:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00