Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Friso Sneek nestelt zich aan kop na Houdini act tegen Sudosa/Desto (3-1)

Sport

SNEEK - Terwijl aan de ene kant de bank volledig explodeerde van dolle vreugde, wist aan de andere kant Sudosa/Desto een ontredderende coach Mark Afman niet hoe diep hij zijn hoofd in zijn handen moest leggen. Zijn team verzuimde in de vierde set er een beslissende set uit te slepen want de Assenaren hadden Friso Sneek nagenoeg op de knieën. 

Een ware Houdini act zorgde ervoor dat de thuisploeg met 26-24 alsnog aan het langste eind trok na een indrukwekkende inhaalrace. Met dank aan onder meer Nynke Hofstede, die zesmaal succesvol aanlegde.

Snoeiharde aanval

Dat Sudosa/Desto zichzelf tekort deed was wel duidelijk. De ploeg tijgerde in de verdediging en sloeg op de mid heel wat punten bij elkaar. Maureen van der Woude- ex Eurosped en VC Zwolle, had een heerlijk avondje, maar de bezoekers verzuimden de trekker over te halen. Met name Paula Boonstra- een aantal jaren geleden in Sneek te bewonderen- had de genadeklap kunnen uitdelen op 19-24 maar de snoeiharde aanval belandde net buiten de lijnen. 

Veerkracht van de bovenste plank

Daarmee doen we de ploeg van Erik Reitsma tekort, want de roodhemden toonden veerkracht van de bovenste plank en wisten door de winst in de vierde set een 3-1 overwinning aan het mes te rijgen. Binnen de Sneker ploeg was Rixt van der Wal de uitblinker met 19 punten en kreeg terecht de prijs voor de MVP uitgereikt terwijl Kirsten Wessels dat bij de gasten in ontvangst mocht nemen. 


Lieuwe Bosch

Heerlijke rally’s

Na de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht. Friso Sneek had zich de les van afgelopen zaterdag tegen Apollo 8 blijkbaar flink ter harte genomen en speelde stukken beter. Ondanks het bewonderenswaardige verdedigende werk van Sudosa/Assen bleven de Friezinnen aan de positieve kant van de score. Met Nynke Oud, Annika de Goede, Nynke Hofstede, Rixt van der Wal, Anniek Siebring, Rosa Entius en libero Geldou de Boer werd begonnen. Zij trakteerden het publiek ook op heerlijke rally’s zoals op 20-18, waarna het spel op en neer golfde. Door een succesvolle mep van Anniek Siebring, een fout van Paula Boonstra en een beslissende uithaal van Annika de Goede stond er 25-22 op de borden.  

Clean

In de tweede set kon Friso Sneek het niveau prima vasthouden. Dat beaamde Britts Schreurs , herstellende van een voetblessure en enthousiast meelevend :” De eerste twee sets waren goed, clean en we legden druk op Assen.”. De thuisploeg zetten de Drenten met 25-20 op een 2-0 achterstand. De Snekers sloegen in het middenstuk voornamelijk toe met een aantal uitstekende bloks van Nynke Hofstede en Anniek Siebring waardoor het verschil vijf punten werd. In de derde set haalde Sudosa/Desto haar gram. Friso Sneek kreeg een 16-25 setverlies aan de broek waarbij de formatie van Erik Reitsma aanvallend te doorzichtig acteerde. “We gingen zelf meer fouten maken en kregen het lastiger om te scoren”, had Britt Schreurs gezien. 


Lieuwe Bosch

Prijsschieten

Na het setverlies bracht Reitsma o.a. Pleun van der Pijl en Iris Oosterbaan om het spel een boost te geven. De nummer zes van de ranglijst zette de sterke lijn door van de derde set. Op de mid was het soms prijsschieten en via 13-18 en 18-13 was er geen vuiltje aan de lucht. Het Sneker publiek – het was lekker vol ondanks het barre weer- besefte echter dat er meer in het vat zat en toen Paula Boonstra op 19-24 het setpoint niet kon verzilveren, rook Friso Sneek dat de bloemen wel eens bij de finish zouden kunnen liggen. Via met name een paar prachtige bloks van Rixt van der Wal en een lekkere uithaal van Annika de Goede en de lage services van Nynke Hofstede mocht Van der Wal op 26-25 het wedstrijdpunt binnenhalen. Dit tot grote vreugde van de bank en alles wat Sneek was en tot ongeloof bij Sudosa/Assen die lang in de lead waren voor de vijfde set.

Koploper

Door de winst mag Friso Sneek zich weer koploper noemen na de eerste competitiehelft. Zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Utrecht dat zich wil revancheren voor de tik op de neus die men in de Sneker volleybaltempel toegediend kreeg.

Bron: VC Sneek

Foto: Lieuwe Bosch

Afbeelding
Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3) Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Henk uit Sneek deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Algemeen 16 uur geleden
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek dinsdag 12 maart Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Persbericht leren computeren Samenleving 29 feb, 08:57