Afbeelding
Foto: Poëziepaleis

Kinderdichter gezocht voor de gemeente Leeuwarden

Cultuur

Welke basisschoolleerling uit de gemeente Leeuwarden een jaar lang de Friese Hoofdstad mag vertegenwoordigen in de poëzie, wordt duidelijk op vrijdag 13 november. De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de 10 en 12 jaar die in de gemeente Leeuwarden de poëzie representeert die door en voor kinderen wordt gemaakt. Kinderdichter Leeuwarden is een project van Poëziepaleis in samenwerking met Kunstkade en Explore the North, met dank aan Writer’s Block en Dbieb.

De betreffende basisschoolleerling zal een jaar lang deze functie vervullen door middel van optredens en door eens per kwartaal een gedicht te schrijven. Vanuit het Poëziepaleis wordt hij of zij begeleid door een professionele dichter.

Les van professionele dichters
Om kinderen te introduceren in de wereld van de poëzie komt een professionele dichter bij de leerlingen in de klas om workshops te geven. Ze krijgen les van professionele dichters: Kate Schlingemann (De Sprong, LSV, Nijdjip), Arjen Hut (Princenhof, De Stjelp, Aventurijn) en Marit Jellema (Gielguorde). Tijdens deze workshops schrijven deze kinderen zelf een gedicht.

Finale Westerkerk
Op vrijdag 13 november zal een deskundige jury onder leiding van wethouder Hein Kuiken in de Westerkerk de winnaar bekend maken en zal de prijs overhandigd worden aan de eerste Kinderdichter van Leeuwarden. Vanaf medio november zullen de gedichten van alle finalisten geëxposeerd worden in Dbieb.

Als aanvullende activiteit zullen enkele schoolklassen in samenwerking met Writer’s Block creatief aan de slag gaan en op poëzie geïnspireerde kunstwerken in de openbare ruimte creëren. Graffiti-kunstenaar LJ van Tuinen verzorgt de workshops.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 11 uur geleden
Beeld ter illustratie.
Opening watersportseizoen in Leeuwarden Sport 14 uur geleden
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 17 uur geleden
Doorkijkje naar de prachtige H-vleugel met shops en ateliers
De leukste, maar ook best verstopte winkeltjes van Leeuwarden vieren samen de Week van de Stenen Winkels Algemeen 19 uur geleden
De opzetdag van Vouwwagencentrum Noordbergum is altijd een groot succes.
Kom naar de Opzetdag van Vouwwagencentrum Noordbergum Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00
Overzichtsbeeld van locatie Barrahus fase 2.
Persbericht: Barrahûs fase 2 gaat in de verkoop Wonen 9 mei, 15:00
Feike Lousma tijdens een presentatie over het gehoor.
Feike Lousma van Hoorzorg Lousma roept op om te passen op het gehoor Zakelijk nieuws 9 mei, 12:00