Suzanne Schulting wint alle afstanden bij NK Shorttrack | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 27 januari, 2021 03:48
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Team Iko

Suzanne Schulting wint alle afstanden bij NK Shorttrack

  Sport

Suzanne Schulting heeft het werkelijk geweldig gedaan afgelopen weekend bij het Nederlands allroundkampioenschap shorttrack in Thialf. De 23-jarige Friezin won alle afstanden. Er komen bovendien nog een paar prachtige weken/maanden aan voor de atlete op de schaats met deelname aan het EK Sprint, de World Cups en de WK Afstanden op de langebaan.


Het was ook haar doel bij dit NK Allround Shorttrack om drie afstanden te winnen en daarmee de allroundtitel. Op de duizend meter versnelde Schulting met vier ronden voor het einde, haalde Gioya Lancee in en sloeg een gat met de rest. De kortste afstand, de 500 meter, won ze door van start tot finish aan de leiding te gaan en die niet meer af te geven. Op de 1500 meter versnelde ze halverwege. Selma Poutsma mocht nog eventjes voorop schaatsen, maar drie ronden voor het einde nam Suzanne de koppositie weer over om die vervolgens niet meer af te staan.

Het is haar derde nationale allround shorttrack-titel

Met haar derde nationale allround shorttracktitel op zak kijkt ze nu reikhalzend uit naar het EK Shorttrack in het Poolse Gdansk, het WK Shorttrack in Dordrecht en de WK Afstanden op de langebaan in februari. Over haar deelname aan het EK Sprint, een week voor het EK Shorttrack, beslist ze op het laatste moment.

Meer berichten