Inwoners van Smallingerland in beweging tijdens lockdown | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
dinsdag 26 januari, 2021 02:26
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Het team van medewerkers.
Het team van medewerkers. (Foto: Sportbedrijf Drachten)

Inwoners van Smallingerland in beweging tijdens lockdown

  Sport

Mensen van alle leeftijdscategorieën in de gemeente Smallingerland krijgen de kans om mee te doen aan allerlei activiteiten om in beweging te blijven of om in beweging te komen. Vanwege de corona lockdown zijn het moeilijke tijden, voor ouderen en kwetsbaren en zeker ook voor jongeren om lichamelijk en geestelijk actief te blijven.


Sportbedrif Drachten: “Er zijn veel beperkingen opgelegd door de overheid waardoor we onvoldoende aan bewegen toekomen. Bewegen is in deze tijd belangrijker dan ooit voor onze fysieke en mentale gezondheid.” Daarom organiseert Sportbedrijf Drachten allerlei activiteiten voor jong en oud.

Van rollerdisco tot online gymles en Spionnenjacht en ‘Sport en Chill’

Zo kunnen kinderen deelnemen aan de rollerdisco in verschillende wijken en dorpen in de gemeente, een online live gymles volgen en op Spionnenjacht. Voor jongeren tot en met 17 jaar is een “Sport en chill” moment gecreëerd. Het programma wordt volledig vormgegeven op basis van de behoefte van de jongeren zelf, wat er in heeft geresulteerd dat de jongeren nu zelf deelnemers werven en invulling geven aan het aanbod.

Powerbreak voor volwassenen of mountainbiken met een coach

Volwassenen kunnen tussen de middag online inschakelen voor een ‘Powerbreak’ of met een coach mountainbiken. Even het zitten doorbreken en uit de vaak onnatuurlijke werkhouding komen. Naast het fysieke aspect is het ook goed voor de geest om een Powerbreak te nemen, zodat je na de tijd weer opgeladen en met nieuwe inzichten het werk kunt hervatten. 

Het complete aanbod op vind je op de website www.sportbedrijf-drachten.nl/activiteiten.

Meer berichten