Stichting de Barmhartige zamelt geld in voor een bus.
Stichting de Barmhartige zamelt geld in voor een bus. Foto: Immanuel Sapulette

Help Stichting de Barmhartige aan een bus

Samenleving

DRACHTEN - Stichting de Barmhartige houdt zich bezig met minderbedeelden in de omgeving Friesland en daarbuiten. Om een breder bereik te kunnen krijgen, is de Stichting een geldinzamelingsactie gestart via GoFundMe om een bus te kopen. Met deze bus wil de Stichting zoveel mogelijk arme en eenzame mensen bezoeken. 

Stichting de Barmhartige werd twee jaar geleden opgericht door Immanuel Sapulette en zijn vrienden. Aanleiding was Immanuel zijn drang om mensen te helpen. “Een helpende hand, een luisterend oor, niets is belangrijker dan mensen kunnen voorzien in hun nood, hen ondersteunen in hun behoeften en hen achterlaten met een glimlach.” 

Immanuel geeft Godsdienst op een middelbare school en haalt veel voldoening uit gesprekken met de leerlingen. “In mijn lessen ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van een identiteit in de maatschappij. Je ziet dat leerlingen die bijvoorbeeld minder met religie hebben, toch ook geraakt kunnen worden en de waarde in zien om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Dat vind ik mooi”, vertelt Immanuel trots. 

Omzien naar je naasten

Stichting de Barmhartige draagt haar motivatie vanuit Lukas 10:25-37, ‘omzien naar je naasten’. “Voor ons betekent dat omzien naar de minderbedeelden in onze omgeving en tot zo ver dat zich uitstrekt. We gaan op verzoeken van mensen af, we gaan langs scholen, we bezoeken achterstandswijken, we gaan op bezoek bij ouderen, we gaan op ziekenbezoek en we verrassen mensen met een cadeau en/ of een geven iets vanuit hun noden.” 

Daarnaast wil de Stichting overal in Nederlands ijsco’s, cup cakes en snacks verkopen, om alle kosten te kunnen dekken. “En we willen graag meer naamsbekendheid genereren, door zichtbaar te worden in heel het land. Op deze manier kunnen we straks zoveel mogelijk mensen in Nederland een helpende hand bieden. 

Vrijwilligers en donaties zijn welkom

Immanuel geeft aan dat de Stichting op zoek is naar vrijwilligers voor het vervoer van de bus. “Iedereen is welkom om ons te helpen bij onze missie en ook donaties worden enorm gewaardeerd. We proberen 10.000 euro in te zamelen om een bus aan te schaffen die groot genoeg is, zodat we deze ook in kunnen richten als gespreksruimte. Dat geeft een lekker knus gevoel. In een auto kun je dat toch moeilijker realiseren. We hopen dat mensen ons kunnen helpen bij het helpen van mensen” 

Toekomstplannen van de Stichting

Naast het ambitieuze idee van een bus, heeft de Stichting nog meer mooie toekomstplannen. Zo wil Immanuel graag verwendagen en een eetcafé realiseren. “Stel iemand heeft jarenlang keihard gewerkt en je vind dat diegene een verwendag verdient, dan kunnen wij dat organiseren voor deze persoon. Daarnaast zouden we graag een plek bieden aan mensen om te praten met elkaar over alledaagse problemen, die misschien moeilijk bespreekbaar zijn. Daar zou een eetcafé een ideale uitkomst voor kunnen zijn. Lekker laagdrempelig en fijn met elkaar in contact komen.” 

Wil jij graag doneren? Dat kan via: nl.gofundme.com/f/help-de-stichting-met-een-bus

De bus moet het bereik van de Stichting vergroten.
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00