Wat zit er dit jaar in de zak van sinterklaas | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
dinsdag 24 november, 2020 03:55
Logo rondomvandaag.nl/drachten
<p>De kindercadeautrends van 2020</p>

De kindercadeautrends van 2020

(Foto: )

Wat zit er dit jaar in de zak van sinterklaas

  Samenleving

Net als veel andere dingen is ook de inhoud van de zak van sinterklaas onderhevig aan trends en rages van dit moment. Elk jaar is er weer andere speelgoed dat kinderen graag willen hebben en als je zelf bent opgegroeid met stoepkrijt, rolschaatsen en als je geluk had, een Gameboy, zie je misschien door alle hippe bomen het bos niet meer. Speciaal voor deze ouders spitte RondOm Vandaag alle speelgoedboeken en -apps door, op zoek naar de populairste cadeaus voor kids.


Alles van PAW Patrol

Vroeger was Dora misschien de koningin van de kindertelevisie, zij is inmiddels helemaal van de troon gestoten door het immens populaire programma PAW Patrol. De koddige pups die de wereld redden zijn inmiddels niet meer uit de huiskamers van jonge gezinnen weg te denken. Echte fans hebben natuurlijk niet genoeg aan de afleveringen alleen en spelen het liefst de hele dag met Ryder, Marshall, Skye en de rest. Voor de creatievelingen heb je PAW Patrol krastekeningen en blaaspennen, de actieve kids kunnen zich buiten uitleven met PAW Patrol rolschaatsen (verstelbaar van maat 22 tot maat 29) aan hun voeten en om even uit te rusten zijn er ook nog puzzels, tekensets en een dekbedovertrek. Neem vooral een kijkje bij de lokale speelgoedwinkel voor hun eigen assortiment. Zo helpt u een lokale ondernemer en weet u zeker dat de cadeaus op tijd aankomen.

LEGO

Hoeveel trends en rages er ook komen en gaan, LEGO blijft altijd populair bij kinderen. Tegenwoordig heb je LEGO voor alle leeftijden. DUPLO, een aftakking van het Deense bedrijf, is natuurlijk een bekend alternatief voor de jongste kinderen, maar je hebt nog veel meer sets die kinderen van alle leeftijd meeneemt naar bijzondere plekken. Er is genoeg te ontdekken!

Fortnite

Er wordt te vaak negatief gepraat over de gevolgen van (online) gamen. Deze discussie is al eeuwenoud, of bestaat in ieder geval al zo lang spelcomputers bestaan, maar wist je dat games ook positieve gevolgen hebben. Je kan lang praten over Fortnite, maar het brengt een hele generatie van verschillende sociale klasse, nationaliteit en achtergrond samen door pakkende (en soms best uitdagende) dansjes, inside jokes, en de liefde voor het spel. Daarnaast is het spel goed voor de strategische ontwikkeling van een kind, het probleemoplossend vermogen wordt aangewakkerd en kinderen leren tijdens het spelen om te gaan met verlies, frustratie en spanning. Klinkt nog helemaal niet zo slecht. Voor Fortnite kun je een giftcard kopen zodat een speler een nieuwe skin (het uiterlijk van de karakter) kan kopen. Natuurlijk zijn er ook speelgoedsets, boeken en zelfs een Monopolyspel van deze beroemde game te krijgen.

Bordspellen

Spelletjes zijn gelukkig ook weer terug van weggeweest. Tijdens de afgelopen twee (gedeeltelijke) lockdowns steeg de populariteit van bord- en kaartspellen enorm, trouwens niet alleen in gezinnen maar ook onder jong-volwassenen. Dit jaar zijn er weer meerdere spellen genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Voor kinderen van vier tot vijf jaar is het spel Louis Liaan (Megableu) enorm populair. In dit spel hang je allemaal eten om de nek van Louis de aap, maar wees voorzichtig want Louis heeft niet altijd honger en gooit zo het eten weer naar je toe! Voor dezelfde leeftijd is Jaap en de Bonenstaak van Smartgames ook erg populair, waarbij je je een weg naar de wolken moet banen. Voor kinderen van zes en zeven jaar is Froggit erg leuk of Bank Attack waarbij alle spelers moeten samenwerken. Kortom, genoeg keuzes, ga vooral eens naar een spelletjeswinkel om rond te kijken.

De kindercadeautrends van 2020

Meer berichten