Afbeelding

Winkeliers Drachten demonstreren door zaterdag hun winkels te openen

Algemeen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag 8 januari was er al een landelijke ondernemers demonstratie met ludieke acties om kenbaar te maken dat de ondernemers door de lockdown het water aan de lippen staat. Zaterdag 15 januari zal er in het centrum van Drachten opnieuw gedemonstreerd worden. Hilda Hobma van Looks Like Vintage laat via een persbericht weten dat de protestgroep het vertrouwen gekregen heeft van de burgemeester dat de winkels en horeca zaterdag  - met strikte inachtneming van de coronamaatregelen - als protest open kunnen.

De ondernemers in de Drachten voelen zich in de steek gelaten. “Zaterdag 8 januari hebben wij als ondernemers middels ludieke acties laten horen dat kleine zelfstandigen kapot gaan. Maar er is geen steun, geen perspectief en geen lange termijnvisie. Als Rutte zijn woorden niet omzet in daden, dan moeten wij als ondernemers daad bij woord voegen en massaal met zijn allen, op een veilige manier, open gaan!”, meldt Hobma. “Want wanneer je jouw bedrijf van de een op de andere dag moet sluiten, moet je op steun kunnen rekenen. Dat was en is een kwestie van fatsoen en een kwestie van solidariteit.” 

Zaterdag 15 januari gaan de winkels in Drachten open. Met #wijstaanindekou vragen ze aandacht voor hun situatie. Ze vragen het winkelend publiek de veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen en 1.5m afstand houden, een mond/neusmasker dragen en de voorgeschreven regels van maximaal 1 klant per 5/10 m2 te respecteren. 

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00