De 14e editie van Dance Camp staat in het teken van: Festival!
De 14e editie van Dance Camp staat in het teken van: Festival! Foto: Foto's: Rob Dijkstra

Dance Camp wederom groot succes

Evenement


DRACHTEN - Vreugde, euforie, verdriet en boosheid; Iedereen kent deze emoties en ze mogen er allemaal zijn. Al deze emoties komen samen in de 13e editie van Dance Camp, met als thema: Festival. Ruim 150 kinderen dansen ook dit jaar weer de sterren van de hemel in Schouwburg De Lawei in Drachten. In een driedaagse workshop werken de kinderen onder begeleiding van danseres, theatermaker en coach Angela van Arendonk toe naar een prachtige voorstelling.

Dance Camp is voor iedereen

Ervaren dansers, kinderen die voor het eerst een dansles volgen, jongens en meisjes: iedereen is welkom bij Dance Camp. “En dat is nou juist wat het dansfestijn in Drachten zo leuk maakt”, vertelt coach Angela trots. Angela begint in 2014 met het organiseren van het jaarlijkse dansspektakel en verzint ieder jaar weer een passend thema. “Dit jaar hebben we gekozen voor het thema Festival. Afgelopen jaar zijn er veel dingen georganiseerd, die uiteindelijk niet plaatsvonden. Voorstellingen werden gemaakt, gerepeteerd en vlak voor de première afgeblazen. Festivals werden georganiseerd, opgebouwd en weer stop gezet. Ik heb zelf ook continu moeten schakelen. Voor mij voelde dat als een uitdaging. In die uitdaging is er altijd één ding dat overeind blijft: namelijk de vrijheid om in wat voor omstandigheden dan ook, je eigen houding te kiezen. Ik koos voor een houding waarin ik continu keek naar: wat kan wél. Ik koos ervoor om mijn creativiteit in te zetten en te werken met dat wat er wél was en wél kon. Ik zag dat daardoor ‘Beauty through Imperfection’ zichtbaar wordt. Als iets ineens stopt, iets niet meer kan of mag, geloof ik dat er een uitnodiging voor ons klaar ligt. Om te gaan leren dansen in de regen. Juist in de beperkingen die er zijn, kijken we naar wat er wél kan. Daardoor wordt die schoonheid door imperfectie zichtbaar”, legt Angela uit.

“Ik koos ervoor om mijn creativiteit in te zetten en te werken met dat wat er wél was en wél kon”

Perfecte invulling herfstvakantie

Nora Keizer is één van de danseressen en geniet met volle teugen van de repetities. De danseres danst al vanaf de oprichting mee met Dance Camp en blijft ieder jaar terugkomen. “Het is gewoon de perfecte invulling van mijn herfstvakantie. Ik hou van dansen, maar doordeweeks lukt het mij eigenlijk niet om te doen. Dan is het super om tijdens de vakantie mee te doen kunnen aan Dance Camp.” Nora vindt vooral het dansen in groepsverband een leuk aspect aan Dance Camp. “Het geeft gewoon echt een groepsgevoel. Je doet het samen. Je ziet ook dat het steeds groter wordt en dat is hartstikke leuk.”

We doen het samen

Ook voor de zevenjarige Inez de Boer is Dance Camp het hoogtepunt van het jaar. Ze is één van de jongste deelnemers, maar doet al voor de tweede keer mee. “Ik hou van dansen en zingen en we doen heel veel samen. Ik vind het heel leuk om samen te zijn”, glundert Inez trots. Of ze het spannend vindt om voor zo’n groot publiek op te treden? “Nee”, luidt zelfverzekerd het antwoord. Tijd om opa, oma, papa en mama trots te maken!

Coach Angela legt bevlogen uit wat de bedoeling is.
Het motto: 'Beauty through Imperfection' komt sterk naar voren in deze editie van Dance Camp.
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00