Afbeelding
Foto: GGZ Friesland

Unieke expositie Cliëntenraad Inspiratieprijs

Cultuur

DRACHTEN - De Cliëntenraad van GGZ Friesland reikt dit jaar voor de eerste keer de Inspiratieprijs uit, een prijs waarbij cliënten de kans krijgen om hun creativiteit te laten zien. Schilderen, schrijven, muziek maken, fotograferen, dichten of tekenen, elke vorm van creativiteit is welkom. Dit jaar zijn alle creaties verzameld in een unieke expositie en komt deze langs bij u in de buurt.

Wat er ook komt, laat het komen

Wat er ook is, laat het zijn

Wat er ook gaat, laat het gaan.

De Cliëntenraad Inspiratieprijs (CRI)

De Cliëntenraad Inspiratieprijs (CRI) is een podium voor cliënten. Kunst brengt troost, bevordert het herstel en is een prachtig middel om met elkaar in gesprek te komen en elkaar te inspireren. Met het uitreiken van een prijs willen we dit nog meer stimuleren. En zo ook strijden tegen het stigma dat er nog altijd is op het hebben van een psychische gevoeligheid.

Als inspiratiebron voor de CRI hebben we het motto van een bevlogen collega, Sandra, genomen. Haar moeder: ”Ze had dit motto van iemand gekregen en het stond altijd naast haar televisie. Zij vond dit een mooie spreuk.” Voor dit project hebben we het uitvergroot en het staat ook in de vitrinekast bij de expositie.

De expositie

De expositie omvat meer dan 60 werken en werd op 29 juni geopend in Buitenpost. Verder komt de expositie langs in Sneek, Drachten, Franeker en Leeuwarden. Het spetterende slotfeest met uitreiking van de prijzen vindt plaats in Leeuwarden. De stemmen van een vakjury en ook de publieksstemmen tellen mee in de beoordeling: op elke locatie kunnen alle bezoekers een stem uitbrengen en daarnaast kan er ook online gestemd worden.

De expositie is vanaf 3 september a.s. te bewonderen in De Lawei in Drachten in de publieke ruimte. Dit is een mooie, ruime, gastvrije locatie die zich goed leent voor een bezoek met een groter gezelschap. 

Openingsuren van de expositie in De Lawei zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 en zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00. Voor meer informatie over toegang en openingstijden kunt u contact opnemen met De Lawei via 0512-335050.

Voor meer informatie over de verschillende locaties en openingstijden, kijk op www.ggzfriesland.nl/inspiratieprijs. Voor de virtuele expositie én digitale stembus, kijk op www.emaze.com/@AOTLQRLTW/inspiratieprijs.

Unieke expositie Cliëntenraad Inspiratieprijs
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00