Vier Friese horecazaken deels dicht vanwege corona-overtreding | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
vrijdag 22 januari, 2021 03:18
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Deze foto is van de website van Club 1841 en gemaakt voordat de coronaregels golden.
Deze foto is van de website van Club 1841 en gemaakt voordat de coronaregels golden. (Foto: Website Club 1841)

Vier Friese horecazaken deels dicht vanwege corona-overtreding

Veiligheidsregio Fryslân heeft woensdag bekend gemaakt dat per donderdag 30 juli is besloten vier horecazaken in de gemeenten Súdwest Fryslân en Smallingerland aan te wijzen als verboden gebied, vanwege het niet naleven van de maatregelen uit de noodverordening.


Het betreft de volgende horecagelegenheden: Club 1841 aan de Kleine Kerkstraat 4b in Sneek, Café Neighbours aan de Kleine Kerkstraat 4c in Sneek, Café Ludiek aan de Kruizebroederstraat 77 in Sneek en Champino/Skihut aan de Zuidkade 62A in Drachten.

Voor de horecagelegenheden Café Neighbours in Sneek en Champino/Skihut in Drachten geldt dat de terrassen wel open mogen blijven omdat daar geen overtredingen zijn geconstateerd. De vier genoemde bedrijven hebben zich zaterdagavond en -nacht (25 op 26 juli) niet aan de coronaregels gehouden.

Zo waren er te veel mensen aanwezig, werd er onvoldoende afstand gehouden, werd geen gezondheidscheck gedaan en kregen de klanten geen zitplaats toegewezen. Tevens was in één van de zaken de dansvoorziening geopend wat verboden is op basis van de noodverordening. Daarom is besloten om deze bedrijven te sluiten. De ondernemers moeten een plan indienen waaruit blijkt dat er maatregelen worden genomen om de regels uit de noodverordening na te leven. Na goedkeuring van het plan zal de voorzitter Veiligheidsregio heroverwegen of de sluiting wordt ingetrokken.

Burgemeester Roel Sluiter, de plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân: “Helaas is het nodig een aantal horecagelegenheden in Fryslân te sluiten omdat zij zich niet aan de gestelde maatregelen houden. Wanneer we kijken naar het aantal corona besmettingen in Fryslân gaat het heel goed. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we dat zo houden. Daarvoor is het nodig dat ook horecaondernemers en bezoekers van deze gelegenheden zich houden aan de maatregelen.”

Meer berichten