Afbeelding

Jubileumconcerten Strijkersensemble Divertimento en Badalian Quartet met fluitiste Rianne Jongsma

Cultuur

DRACHTEN - Strijkersensemble Divertimento viert haar tweede lustrum, het  Badalian Quartet haar eerste. Dit doen zij met twee prachtige voorjaarsconcerten. Het  eerste concert  is o p zaterdagavond 7  maart 20 20 in de  Sint Maartens kerk van Sibrandabuorren . Het tweede concert is in het Karmelklooster  te Drachten op zondagmiddag 22 maart . Op het programma staat muziek van Bach : Brandenburgs concert no. 3 . Ook wordt muziek gespeeld  van Wassenaer ( Sibrandabuorren en  Dvo r?ák  (Drachten) .   Fluitiste Rianne Jongsma treedt op als soliste  in de 2 e orkestsuite van Bach. 

Rianne gaf als solist concerten in binnen- en buitenland, zoals in Griekenland (Athene) en India (New Delhi en Bombay). Ze was finalist en 1e prijswinnaar op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en meervoudig laureaat op het Prinses Christina Concours. Rianne maakt deel uit van het Colori Ensemble, hiermee was ze meerdere malen te horen op Radio 4 in programma’s als De Klassieken, Podium, Opium op 4 en Spiegelzaal. Verder is ze is 1e fluitist van de Nieuwe Philharmonie Utrecht (moderne instrumenten) en remplaceert ze in orkesten als de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Rianne behaalde haar Bachelor als student van Thies Roorda en Wieke Karsten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en haar Master of Music aan het Conservatorium van Amsterdam als student van Vincent Cortvrint.

Strijkersensemble Divertimento is eind 2008 opgericht door Anneke Volbeda. Zij studeerde viool aan het conservatorium te Groningen bij Bouw Lemkes en Jeanne Lemkes - Vos en begon al tijdens haar studie met het geven van vioollessen. Later studeerde Anneke bij Jan Willem de Vriend en in 2003 altviool bij Cees Dekkers. Anneke is nog steeds actief als viool- en altviool docent bij de Doesburg vioolschool te Drachten.

Het Badalian Quartet is genoemd naar Anna Badalian. Deze in Sint Petersburg geboren violiste vormt samen met Anneke Volbeda (viool), Leendert van der Zeep (altviool) en Greet Kooi (cello) een strijkkwartet, dat sinds de oprichting in 2014 regelmatig de podia van de noordelijke provincies betreedt.

C oncerten:

7 maart 20:00 uur - Sint Maartenskerk - It Lange Ein 44, 8647 SC Sibrandabuorren 22 maart 15:00 uur - Karmelklooster - Burgemeester Wuiteweg 162, 9203 KP Drachten

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Smallingerland

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00