dinsdag 4 augustus, 2020 01:36
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto:

2020 staat voor de deur

Het is bijna 2020 en we kunnen ons weer gaan verheugen op verschillende evenementen in ons prachtige dorp. Ook dit jaar zullen er weer een aantal bekende festivals worden georganiseerd, en ook op sportief gebied is er van alles te doen.

European City of Sport
Heel 2020

Dit jaar is Smallingerland de European City of Sport. Elk jaar worden meerdere steden in de EU door ACES Europe bekroond als European City op Sport. ACES Europe is een non-profit uit Brussel en erkennen dat sport belangrijk is voor de saamhorigheid binnen een stad, een goede invloed heeft op de kwaliteit van leven, zowel lichamelijk als geestelijk en dat sport mensen van verschillende sociale lagen kan samenbrengen. De titel, die in 2020 dus onder andere toebehoord aan Smallingerland is erkend door de Europese Commissie. In heel Smallingerland zullen er leuke activiteiten worden georganiseerd.

Drachten Deathfest
18 januari 2020

Na een succesvolle terugkeer in 2019 komt Drachten Deathfest op zaterdag 18 januari terug naar Iduna. Voor deze editie hebben we weer een brede internationale line-up weten te strikken, bestaand uit headliner Asphyx, Massacre (VS), Skitsystem (SWE), Entrails (SWE), Martyrdöd (SWE), Fleshcrawl (DE), Gods Forsaken (SWE), Mouflon en lokale helden Burial Remains.

De 8 van Drachten
14 juni 2020

De 8 van Drachten is op zondag 14 juni 2020. Na 15 jaar krijgt de 8 van drachten een geheel nieuw hardloop parcours. De inschrijving start op zaterdag 1 februari 2020. Het nieuwe goede doel voor 2020 is ZIENN.( Opvang en ondersteuning). Dankzij uw steun kunnen de cliënten van Sociaal Pension Drachten ook gaan deelnemen aan sport en recreatieve activiteiten. U kunt een vrije bijdrage via het inschrijfformulier overmaken.

Simmerdeis
25 tot 28 juni 2020

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

Rock 'n Roll Festival
26 juli 2020

Zondag 26 juli gaan we swingen in Drachten! Swierende petticoats, de mooiste oldtimers, swingende rock'n'roll muziek en indrukwekkende vetkuitven. Drachten goes Rock 'n Roll! Bij het hoofdpodium kun je dansen tot je erbij neervalt (het wordt echt een super vette line-up!), de mooiste oldtimers staan gepresenteerd en op de vintage markt kun je jezelf laten stylen in de jaren 50 stijl!

Meer berichten