Eigenaar Zacheus in één van de populaire badkamers.
Eigenaar Zacheus in één van de populaire badkamers. Foto: RondOm Vandaag

Dit zijn de laatste trends in keuken en badkamer

Zakelijk

LEEUWARDEN - De maand oktober staat in het teken van woontrends bij RondOm Leeuwarden. Ook op het gebied van keukens en badkamers zijn er de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest. Zacheus van der Zee, eigenaar van Sanisale en Keukensale, is al één van de beste op de hoogte van al die trends en laat ons kennis maken met wat er allemaal mogelijk is in de wereld van keukens en badkamers.

“De afgelopen jaren heeft de consument veel meer keuze gekregen,” begint Zacheus zijn verhaal. “Vroeger waren veel keukens standaard. Je kon bijvoorbeeld niet zelf kiezen voor de werkhoogte. Dat is nu wel anders, je kan je hele keuken zelf samen stellen. Dat is niet alleen handig voor mensen die wat extra luxe willen, maar ook voor mensen die die aanpassingen écht nodig hebben. Een voorbeeld is de ComfortLift vaatwasmachine van AEG. De onderste lade van deze vaatwasser gaat automatisch omhoog als je hem eruit trekt. Mensen die moeite hebben met bukken hebben hier veel baat bij.” Ook op het gebied van bijvoorbeeld toiletten of douches zijn er ontwikkelingen die het leven voor mensen met een beperking net even wat makkelijker maakt. In de showroom van Sanisale en Keukensale kun je er een aantal uittesten, zoals de welness-wc waarbij een automatisch douchekopje in de toilet het gebruik van wc-papier overbodig maakt. Dit is hygiënischer, maar vooral ook handig voor mensen waarbij dit zelf niet meer lukt.

Trends in de keuken

In de wereld van keukens is heel veel mogelijk, laat Zacheus zien. Steeds meer mensen durven dan ook voor een uitgesproken keuken te kiezen. “Nog steeds kiezen de meeste klanten voor een witte keuken, maar je ziet dat steeds meer mensen kiezen voor kleur.” Kiezen mensen niet voor een unieke kleur voor hun hele keuken, dan zoeken ze die kleur in accesoires,

Niet alleen op het gebied van kleur, maar ook op het gebied van apparatuur durft de consument steeds meer. De keuken wordt professioneler: “De kranen Quooker of het goedkopere merk Selzius zijn daarvan een voorbeeld,” legt Zacheus uit. “Dit is een kraan waar, naast gewoon kraanwater, ook kokend water, gekoeld water of zelfs bruisend water.” Ook stoomovens, wijnkoelers en professionele koffie-apparatuur behoren steeds vaker tot de mogelijkheid. Men kan als een echte chef in eigen keuken bezig.

Trends in de badkamer

Natuurlijk blijft de badkamer niet achter op het gebied van ontwikkeling. Een interessante aanwinst in de wereld van de badkamers is de Sun Shower, een lamp die tijdens het douchen UV-licht uitstraalt. Zacheus: “UV-licht is heel goed voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt. Bovendien is het goed voor de spieren.” UV-licht werd voorheen vooral als lichttherapie aangeboden in ziekenhuizen en met de Sun Shower is dit nu ook in eigen woning mogelijk. Daarvoor hoef je niet eens de hele badkamer te renoveren, Sun Shower maakt namelijk ook lichten die je kan plaatsen in je eigen badkamer. Elektrische vloerverwarming in de badkamer wint ook aan populariteit, denkt Zacheus: “Vooral voor mensen met zonnepanelen is dit interessant, want dan verwarm je de badkamer niet meer met gas. Dit bespaart heel wat kosten en het is ook nog erg behaaglijk.”

Sanisale en Keukensale

De medewerkers van Sanisale en Keukensale gaan regelmatig naar de beurs om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van keukens en badkamers. Ben je zelf benieuwd naar bovengenoemde trends en meer? Kom dan eens langs in de showroom. Zacheus en zijn collega’s laten u graag kennis maken met de mogelijkheden. Ga naar www.sanisale.com of www.keukensale.com voor meer informatie.

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 2 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00