Afbeelding

Platform 058.nl is het nieuwe winkelen bij de lokale ondernemer

Zakelijk

LEEUWARDEN - Het nieuwe winkelen, zo noemt Béyonit de het platform 058.nl. Want waarom je inkopen doen bij de Amazons, AliExpressses en Bol.coms als je het ook binnen een straal van een paar kilometer kunt krijgen? Supersnel met sameday-delivery, beter voor de regionale markt en beter voor het milieu. Hoeveel vliegen kun je vangen in één klap? Genoeg om voor deze nieuwe en blijvende manier van winkelen te kiezen.

“058.nl is niet ontwikkeld als een tijdelijke oplossing tijdens de corona-pandemie”, vertelt Frank Zijlstra van bedenker Béyonit. “We zijn gestart als lokaal experiment in de horeca met ons platform 058bezorgd.nl en merken dat er ook behoefte is vanuit andere branches. De speelgoedwinkel, de bouwmarkt, het tuincentrum, de kledingzaak. Noem het maar op. We willen met dit onafhankelijke online platform al die euro’s die we als inwoners uitgeven buiten de stadsgrenzen weer binnenkrijgen. Ook als we corona onder de duim hebben.”

Juist dicht bij huis bestellen

Met het uitbreken van corona kon de Nederlander bijna niet anders dan bestellen via internet. De multinationals varen daar wel bij. Tot groot ongenoegen van de Leeuwarder ondernemers Frank Zijlstra en Bram Niemendal. Zij richten zich met hun marketing- en communicatiebedrijf op lokale en regionale ondernemers en bedienen daarnaast ook de grotere nationale en internationale ondernemers. Juist ‘dicht bij huis’ is wat ze graag steunen.

CO2-footprint verkleinen

“We merken dat de internationale platforms een steeds grotere online vinger in de pap krijgen. Marges komen hierdoor onder druk te staan. Ondernemers verliezen grip op hun afzetkanalen en worden meer afhankelijk van deze platforms. Daarbij komt het de CO2-footprint door wereldwijde verzending niet ten goede”, aldus Bram Niemendal.

En wat denkt Béyonit daar dan aan te veranderen?

Frank Zijlstra: “Met 058.nl willen we een podium bieden voor alle ondernemers uit de gemeente Leeuwarden. En we willen de inwoners stimuleren om lokaal te shoppen. We werken daarvoor samen met FRL Post. Zo kunnen we bijvoorbeeld ’sameday-delivery’ aanbieden. Dus vandaag besteld is vandaag geleverd. En als het even kan doen we dat op de fiets met Leeuwarder Fietskoeriers. Dat is fase 2.

Geen torenhoge vergoedingen

Alle winkeliers in de gemeente Leeuwarden kunnen zich aansluiten bij deze online mogelijkheid van producten verkopen. Zonder wurgcontracten of torenhoge service-fee’s. Ondernemers kunnen zich vast aanmelden via aanmelden.058.nl. De verwachte livegang staat gepland in mei.

Meer informatie is ook verkrijgbaar via Béyonit: 058-289 6827 of info@beyonit.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanbiedingsdocument Friese IJsselmeerkust aangeboden aan mienskip Samenleving 1 uur geleden
Afbeelding
CityProms 2022 trekt 16.500 bezoekers Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Gloednieuwe McDonald’s in Leeuwarden Zakelijk 9 uur geleden
Afbeelding
Tall Ships Races Harlingen presenteert programma Evenement 11 uur geleden
Afbeelding
‘Ik heb hier ontzettend hard voor gewerkt’ Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Veteranencafé belangrijk maar vooral ook gezellig Samenleving 27 jun, 18:00
Afbeelding
Het Beerenburg Evangelie Volgens Piter Wilkens Algemeen 27 jun, 17:00
Afbeelding
Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd Natuur 27 jun, 15:00