Afbeelding
Foto:

Platform 058.nl is het nieuwe winkelen bij de lokale ondernemer

Zakelijk

LEEUWARDEN - Het nieuwe winkelen, zo noemt Béyonit de het platform 058.nl. Want waarom je inkopen doen bij de Amazons, AliExpressses en Bol.coms als je het ook binnen een straal van een paar kilometer kunt krijgen? Supersnel met sameday-delivery, beter voor de regionale markt en beter voor het milieu. Hoeveel vliegen kun je vangen in één klap? Genoeg om voor deze nieuwe en blijvende manier van winkelen te kiezen.

“058.nl is niet ontwikkeld als een tijdelijke oplossing tijdens de corona-pandemie”, vertelt Frank Zijlstra van bedenker Béyonit. “We zijn gestart als lokaal experiment in de horeca met ons platform 058bezorgd.nl en merken dat er ook behoefte is vanuit andere branches. De speelgoedwinkel, de bouwmarkt, het tuincentrum, de kledingzaak. Noem het maar op. We willen met dit onafhankelijke online platform al die euro’s die we als inwoners uitgeven buiten de stadsgrenzen weer binnenkrijgen. Ook als we corona onder de duim hebben.”

Juist dicht bij huis bestellen

Met het uitbreken van corona kon de Nederlander bijna niet anders dan bestellen via internet. De multinationals varen daar wel bij. Tot groot ongenoegen van de Leeuwarder ondernemers Frank Zijlstra en Bram Niemendal. Zij richten zich met hun marketing- en communicatiebedrijf op lokale en regionale ondernemers en bedienen daarnaast ook de grotere nationale en internationale ondernemers. Juist ‘dicht bij huis’ is wat ze graag steunen.

CO2-footprint verkleinen

“We merken dat de internationale platforms een steeds grotere online vinger in de pap krijgen. Marges komen hierdoor onder druk te staan. Ondernemers verliezen grip op hun afzetkanalen en worden meer afhankelijk van deze platforms. Daarbij komt het de CO2-footprint door wereldwijde verzending niet ten goede”, aldus Bram Niemendal.

En wat denkt Béyonit daar dan aan te veranderen?

Frank Zijlstra: “Met 058.nl willen we een podium bieden voor alle ondernemers uit de gemeente Leeuwarden. En we willen de inwoners stimuleren om lokaal te shoppen. We werken daarvoor samen met FRL Post. Zo kunnen we bijvoorbeeld ’sameday-delivery’ aanbieden. Dus vandaag besteld is vandaag geleverd. En als het even kan doen we dat op de fiets met Leeuwarder Fietskoeriers. Dat is fase 2.

Geen torenhoge vergoedingen

Alle winkeliers in de gemeente Leeuwarden kunnen zich aansluiten bij deze online mogelijkheid van producten verkopen. Zonder wurgcontracten of torenhoge service-fee’s. Ondernemers kunnen zich vast aanmelden via aanmelden.058.nl. De verwachte livegang staat gepland in mei.

Meer informatie is ook verkrijgbaar via Béyonit: 058-289 6827 of info@beyonit.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Mismatch opleidingen Column 13 minuten geleden
Afbeelding
Componist des Vaderlands Martin Fondse schrijft muziek voor Nederland Evenement 33 minuten geleden
Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 1 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 3 uur geleden
Afbeelding
Into The Grave mag na twee jaar weer los! Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 21 uur geleden
Afbeelding
FVC’er Olivier Veldhuizen naar Cambuur Sport gisteren