Jumbo Els Boek is op feestelijke wijze geopend.
Jumbo Els Boek is op feestelijke wijze geopend. Foto: Rob Dijkstra

VIDEO: Jumbo Els Boek feestelijk geopend

Bedrijf in beeld


LEEUWARDEN - De eerste tekeningen dateren alweer uit november 2019, maar nu is het moment eindelijk daar. Na een intensieve verbouwing van ruim twee-en-een-halve week, is supermarkt Jumbo Els Boek in Zuiderburen feestelijk geopend. De winkel heeft een flinke metamorfose ondergaan en is ruim 388 vierkante meter groter geworden. Een prachtig moment dat bovendien hoognodig was volgens de ambitieuze ondernemer Els Boek. De supermarkteigenaar neemt RondOm Vandaag mee door de vernieuwde zaak.

“De gloednieuwe supermarkt is werkelijk van alle aspecten voorzien: zelfscankassa’s, verse en lokale producten, kant- en klare maaltijden, een grote bakker- en slagerij en een gloednieuwe slijterij. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken”, glundert Els trots. Ondertussen spreken diverse mensen de eigenaresse van de supermarkt aan. Mooie woorden als: “wat een mooie winkel is het geworden” en “wat een ruime supermarkt” geven aan dat de klanten in ieder geval blij zijn met de verandering. 

Meer ruimte en meer gemak 

Dat waren ook de belangrijkste speerpunten die Els in de winkel wilde verbeteren. Meer ruimte en meer gemak. “Je ziet dat de wijken om ons heen steeds groter worden. Als winkel moet je daarin mee groeien. Zeker in coronatijd is het van belang dat onze klanten veilig kunnen winkelen. Daarom hebben we gezorgd voor bredere gangpaden, een ruimere winkel en een groter assortiment.”

“Je ziet dat de wijken om ons heen steeds groter worden. Als winkel moet je daarin mee groeien.”

Een veelzijdige verskeuken

Een mooi voorbeeld van de uitbreiding is een gloednieuwe verskeuken in de winkel, waar kant- en klare maaltijden bereid worden. “Zoals je kunt zien is daar van alles verkrijgbaar, zoals: stokbroden, salades en vers bereide pizza’s. Die hadden we overigens al, maar ook hierin zijn we nog veelzijdiger geworden.”

Ook is er heerlijke sushi verkrijgbaar. Deze wordt geleverd door Doozo. “Deze sushi is echt fantastisch. En waarom zou je het zelf doen, als je daarin ook de samenwerking en verbinding met de regio kunt zoeken. De samenwerking met de regio is ook wat deze winkel zo groot heeft gemaakt.” Zo hebben diverse partijen uit de regio een prominent plekje gekregen in de winkel. 


Topdrukte bij de opening van de gloednieuwe winkel. - Rob Dijkstra

De samenwerking met de regio is ook wat deze winkel zo groot heeft gemaakt.

Een duurzame winkel

Naast de ruimte en het assortiment, hecht Els ook waarde aan duurzaamheid. Zo hangt er in de hele winkel duurzame LED-verlichting en wordt de winkel verwarmd vanuit de koeling. “Alles wat vanuit de koeling komt, wordt omgezet in warme lucht. Op die manier verwarmen wij de winkel. Zo doen we dat eigenlijk al jaren”, legt Els uit.  

Een gloednieuwe slijterij

Inmiddels zijn we tijdens de rondleiding aangekomen bij een prachtige glazen ruimte, met allerlei soorten alcohol in de schappen. Prachtige wijnvaten versieren deze ruimte om het geheel af te maken. “Mooi he”, glundert Els trots. “Dit is onze gloednieuwe slijterij in de winkel. Hier vind je de lekkerste soorten wijn, bier en andere soorten alcohol. Ook hier staan overigens weer lokale bier- en wijnsoorten in de schappen.”


De prachtige slijterij in de nieuwe Jumbo Els Boek. - Rob Dijkstra

De verbinding in de wijk

Al met al is Els ontzettend trots op het eindresultaat van de winkel. “We zorgen er voor dat de Jumbo tussen de mensen staat. Overal in de winkel hangen ook foto’s of illustraties die de verbinding met de wijk weergeven. We zijn trots op de stad en onze prachtige nieuwe winkel.”

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 11 uur geleden
Afbeelding
Ook in de winter kun je bij IJssalon Margje24 genieten van heerlijke lekkernijen Zakelijk 17 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Kom 2 december naar 'Het Grote ReSeth Sinterklaasfeest'! Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Ondernemende studenten pitchen hun bedrijfsidee in de finale van het HAF Educatie 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55
Afbeelding
Uber breidt uit naar Leeuwarden Zakelijk 29 nov., 10:13