Woensdag 1 juni is het de Internationale Dag van het Kind.
Woensdag 1 juni is het de Internationale Dag van het Kind. Foto: Unsplash.com

Leeuwarden geeft warmte aan pleegkinderen op de Internationale Dag van het Kind!

Samenleving

Woensdag 1 juni is het de Internationale Dag van het Kind. Een dag waarop alle kinderen in de aandacht staan. Dit jaar zetten Leeuwarder ordernemers en organisaties een bijzondere groep kinderen extra in het zonnetje.

Het begon allemaal op 18 december, toen heeft vanuit Leeuwarden een live vertelling plaatsgevonden van het bekende kerstverhaal: ‘Scrooge’. Deze uitzending op de publieke omroep stond in het teken van kinderarmoede, waaraan een inzamelingsactie werd gekoppeld voor Kinderhulp Nederland. Een succesvolle editie die zijn doel meer dan behaald heeft. 

Onder de noemer ‘Leeuwarden geeft warmte’ is er ook in onze stad fanatiek ingezameld. Naar aanleiding van dit project is er vanuit Grandcafé De Dikke van Dale een initiatief ontstaan om een bijdrage te leveren aan deze strijd en is er gekozen voor een kleinere doelgroep; de pleegkinderen. 

Want wat is er mooier dan een onvergetelijke avond voor pleegkinderen in één van de mooie horecazaken die Leeuwarden rijk is! Om pleegkinderen een warm hart toe te dragen en ze een onvergetelijke dag te bezorgen, bundelen Leeuwarder ondernemers en organisaties hun krachten. 

Met een voetbalclinic in het Cambuur Stadion of een bioscoopfilm in een van de nieuwe zalen van Pathé, een gratis boek bij Van der Velde, én een afsluitend 3-gangen diner in een van de deelnemende restaurants, geven zij pleegkinderen een middag en avond die ze nog lang zullen herinneren!

Programma;

15.00 uur Start van de dag vanaf Pathé Bioscoop. Kinderen vertrekken met de SC Cambuur Spelersbus naar het Cambuur Stadion of blijven bij Pathé.  

17.30 uur Verzamelen bij Pathé. Vanaf daar zullen de kinderen in groepjes naar Boekhandel van der Velde gaan. Hier mogen ze een boek naar keuze uitkiezen.  

18.00 uur Kinderen krijgen een 3-gangen diner bij onderstaande restaurants. 20.00 uur Einde. 

Aangesloten partners: Pathé Leeuwarden, Cambuur Verbindt, SC Cambuur, Van der Velde, Gemeente  Leeuwarden, Jeugdhulp Friesland, Van der Valk, De Dikke van Dale, Hanos, Sligro, Roast, Fire Café,  Wapen van Leeuwarden, Post Plaza, De Walrus, Spinoza, Bajes Streetfood Club, Bentacera,  Rabobank, NHL Stenden, ZWF Creatieve Sign- & Reclamemakers, BigID Brand Creatives, Amaryllis.  

Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
LIVEBLOG: Zo reageert de wereld op 'onze' Joost Klein Cultuur 2 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 6 uur geleden
Afbeelding
Internationale basisschool in gemeente Leeuwarden Educatie 8 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid gisteren
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek 16 mei, 14:01