Afbeelding
Foto: Rondom Vandaag

De beste Uitgaansplekken in Leeuwarden

Recreatie & Ontspanning

LEEUWARDEN - Het ziet ernaar uit dat binnenkort bijna alle maatregelen ervan afgaan. De overheid heeft gekeken naar de dalende cijfers en heeft besloten aan het einde van de maand de mondkapjesplicht en de coronatoegangsbewijzen eraf te halen. Dat betekent dat iedereen weer kan uitgaan. Maar wat zijn de uitgaansplekken van Leeuwarden?

De Rus 

Dit is een echt bruin café op loopafstand van het station in Leeuwarden. Je kan er het hele jaar zitten en er is veel te doen. Lekker gezellig borrelen met je vrienden of je collega’s kan prima bij De Rus. De bediening komt je drankjes bijvullen. De VrijMiBo is een vaste prik, dan kan je aan het einde van de week lekker los gaan en genieten. Ook zijn er geregeld activiteiten zoals darten of een pub quiz. Met een vereniging of met je collega’s kan je er ook terecht voor bijvoorbeeld een wijnproeverij of om gewoon gezellig te drinken.  

Muziekcafe Scooter’S 

Zoals je misschien al had gelezen is muziek hier belangrijk. Regelmatig komt er livemuziek voorbij, en kan je zelf zingen tijdens de karaokeavond. Sinds 2004 is Muziekcafe de Scooter’S het muziekcafe van Leeuwarden. Elke genre en tijdperk komt voorbij zodat je de hele avond kan genieten. Op woensdag heb je de pubquiz, donderdag kan je zelf zingen op karaokeavond en vrijdag en zaterdag kan je er terecht voor livemuziek van nationale en internationale bodem.  

De Neushoorn 

Dit is een zeer speciale club. Het biedt namelijk letterlijk een podium aan jonge, opkomende talenten en werkt samen met ROC Friese Poort. Je kan er terecht voor alles wat je maar wil. Zo heeft De Neushoorn een zaal waar 700 man in kan, drie bars en een café waar je wat rustiger kan genieten van de muziek en misschien een hapje en een drankje. De agenda van dit jaar staat al vol, dus de toekomst ziet er goed uit.  

Paddy O’Ryan 

Paddy O’Ryan is de Ierse pub van Leeuwarden. Het geeft een unieke ervaring die je nergens anders in de stad kan krijgen. Ze serveren er typische Ierse en Britse dranken, zoals Whisky, Pint en nog veel meer. Ook kan je er lekker eten, en genieten van typische gerechten zoals de Irish Stew of Fish and Chips. Dit alles gaat samen met de sporten die te zien zijn op tv van Nederlandse en Britse sportkanalen.  

Sybs 

Bar Sybs is een van de vele uitgaansplekken die zich bevinden in de Doelesteeg, zelf vinden ze dat zij de leukste zijn. Dit feest café biedt de hele week gezelligheid en de kans om je eigen feest daar te houden.  

De Doelebar 

De Doelebar is natuurlijk ook te vinden in de Doelesteeg. Dit café is zelf tevreden met de relatieve rust en kalmte die is gecreëerd. Zo kun je elkaar hier nog wel verstaan. Je kan er terecht voor thee, koffie, bier en andere dranken. Op de achtergrond hoor je poprock van de jaren 80 en 90 die je niet storen. Op maandag is er spelletjesavond, waar je de basis bordspellen gegarandeerd kan spelen.  

Bebida’s 

Voor al je alcoholische versnaperingen kan je naar Bebida’s. Zijn bevinden zich ook in de Doelesteeg en zijn gespecialiseerd in shotjes en mixjes. Zo zijn er meer dan 150 verschillende shotjes waar je uit kan kiezen, die je ook nog zelf kan aanpassen. Ook kun je een shotcursus volgen met een groep. Dan krijg jij het ook onder de knie. 

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 9 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00