Afbeelding

Buma sluit woning en twee loodsen vanwege drugsvondst

Politie

LEEUWARDEN - Op dinsdag 8 november 2022 zijn een woning en een tweetal loodsen gesloten op last van burgemeester Buma. Het gaat hierbij om een woning aan De Anjen en twee loodsen aan de Orionweg in Leeuwarden. De zaken hebben geen verband met elkaar.

In de woning aan de Anjen is op 16 augustus 2022 een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, specifiek 12,63 gram heroïne en 0,13 gram cocaïne. De woning kwam bij de politie in beeld naar aanleiding van druggerelateerde overlastmeldingen.

In een tweetal loodsen aan de Orionweg (waarbij één loods de toegang verschafte tot de andere loods en waarin de stroomvoorziening was geregeld), werd op datum 17 augustus 2022 een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden 230 hennepplanten. De kwekerij was professioneel ingericht met goederen zoals koolstoffilters, assimilatielampen, ventilatoren en groeimiddelen.

Op basis van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd om de woning en de loodsen te sluiten en die bevoegdheid gebruikt hij hier. De sluitingen zoals de onderhavige zijn een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

In 2022 is tot nu toe (met deze woning en loodsen erbij) 26 keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting gemeente Leeuwarden, via telefoonnummer 058 233 4002.

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00