Afbeelding
Foto: eigen foto

Rapper Bobbang over nieuwe single: “Geliefd Zijn gaat over het verlangen om ergens bij te horen”

Persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN - Bijna twee jaar na zijn laatste nummer ‘Stilte van de Stad’, komt Leeuwarder rapper Bobbang met een gloednieuwe single, namelijk: Geliefd Zijn. Een nummer dat gaat over de behoefte van ieder mens om de juiste dingen te doen en geliefd te zijn door anderen. Het beschrijft de gedachtespinsels van Bob die hierbij komen kijken, zoals de twijfel in eigen kunnen en het verlangen om ergens bij te horen. Welke releasedatum past dan beter bij de drang naar Geliefd Zijn dan de dag van de liefde: 14 februari? Bob vertelt alles over zijn gloednieuwe single.

We hebben er even op moet wachten, maar Bob Schepers en kompaan Sil Veldhuis (SAIL.) komen samen met een prachtige single: Geliefd Zijn. “Ik heb na Stilte van de Stad natuurlijk niet stil gezeten, maar bij heel veel nummers had ik het gevoel van: het is het net niet. Het blijft ook best moeilijk om dingen af te maken. Het idee en het begin zijn vaak makkelijk, maar om het dan tot een volwaardig nummer met detail uit te werken, is best lastig. Als je iets aflevert, moet het gewoon goed zijn”, legt Bob uit. 


Geliefd Zijn is de nieuwe single van Bobbang.  - Foto: eigen foto

Hoe dan ook trots

Geliefd Zijn is hoe dan ook een nummer waar Bob enorm trots op is. “Het nummer gaat over de behoefte van een ieder. Je hebt wel eens van die momenten dat je met je vrienden zit, onder het genot van een drankje, dat je begint met filosoferen: doe ik dingen voor mezelf, of doe ik het voor anderen? Bestaat altruïsme eigenlijk wel, of doet men alles vanuit een egoïstisch motief? Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het doneren aan een goed doel. Doe je dat puur om aan andere mensen te laten zien dat je iets doneert, of omdat je daadwerkelijk iets voor een ander wilt betekenen. Het ene argument is niet goed of slecht, maar het is wel goed om over na te denken. Ik sta daar ook regelmatig bij stil. Maak ik bijvoorbeeld uitsluitend muziek voor mezelf, omdat ik het zelf leuk heel vind? Of maak ik muziek voor de bevestiging van anderen? Dat weet ik eigenlijk nog steeds niet. Het is een beetje een mix, denk ik. Natuurlijk vind ik het vet als iedereen mijn single tof vindt, maar als niemand het tof vindt, dan vind ik het zelf nog steeds een vet nummer. Dat heb ik bijvoorbeeld ook bij mijn nummer ‘Argusogen’. Dat vind ik zelf eigenlijk mijn meest toffe nummer, terwijl Argusogen misschien wel het minst beluisterde nummer is van allemaal. Mijn smaak wijkt waarschijnlijk dus af van de andere luisteraars”, lacht hij grappend.  

Bestaat altruïsme eigenlijk wel, of doet men alles vanuit een egoïstisch motief?

Lovende reacties

De eerste reacties op de nieuwe single zijn in ieder geval lovend. “Ik stuur mijn nummers altijd naar een groepje van zes of zeven mensen, met de vraag: vinden jullie het vet? Iedereen ontving dit nummer heel positief, zeker in de combinatie met Sil (Veldhuis) erbij. Hij kan echt heel behoorlijk zingen. Die combinatie tussen ons werkt ook wel lekker, denk ik. De melodieuze zang van Sil en mijn beat op het rapgedeelte. Ik hoop dat mensen het nummer gaan waarderen, maar zo niet: dan hebben we in ieder geval genoten van het proces.”

Alles uit het leven halen

Het grappige is, dat de kern van Geliefd Zijn daar ook over gaat: haal je eigenlijk alles uit je carrière wat er in zit en wat is je drijfveer in het leven? “Dat is dus maar net hoe je het bekijkt. Als ik mijn geluk nu, vergelijk met mijn profvoetbalperiode, ben ik veel gelukkiger door muziek te maken. Als mens haal je dus wel eruit wat erin zit en dat is een bepaalde balans voor mij. Dat geeft de tweede vers van het nummer heel mooi weer.” Bob omschrijft: 

‘Ben geen Messi maar sessies heb ik,
Regelmatig praat ik met obessieve blik,
Over zaken die me maken en
breken kunnen,
Als ik het zakelijk bekijk moet ik
beter kunnen,
De lijn is flinterdun waarop ik loop,
En ik houd alleen door balans mezelf hoog.’

Deze tekst maakt zichtbaar duidelijk waar Bob op doelt. “Als je puur zakelijk kijkt naar wat ik in het voetbal allemaal beter had kunnen doen, dan is dat een hele hoop, maar betekent dat dat ik gefaald heb? Dat is maar net hoe je het bekijkt en dat is die balans waar ik het over had. We willen geliefd zijn bij de massa, maar soms botst dat met hoe je eigenlijk wilt zijn”, legt Bob uit. 


Foto: eigen foto

Op muziekgebied is dat net zo. Bob doet nu lekker zijn eigen ding en geniet: “Ik doe het voor mezelf en ik heb de rest niet nodig, maar toch is het wel lekker als de rest het ook chill vindt om naar te luisteren”, lacht de nuchtere Leeuwarder enthousiast.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 11 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 14 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00