Afbeelding

Boeren en tuinders pakken uit met kerst in Friesland

Natuur

FRIESLAND - Boeren tuinders pakken ook dit jaar uit met kerst. In Friesland worden in de decembermaand sfeervolle activiteiten georganiseerd. Boeren en tuinders willen hiermee voor een lichtpuntje zorgen in deze tijd. Niet alleen boeren en tuinders, maar veel mensen hebben het op dit moment zwaar. Het is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

Boeren en tuinders in Friesland en door heel Nederland organiseren in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes en verlichte trekker optochten, tot biggen knuffelen en winterlichtwandelingen. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog meerdere activiteiten.

Lichtpuntje

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “Boeren en tuinders gaan natuurlijk door een zware tijd. Toch proberen we er het beste van te maken. En willen we ons steentje bijdragen in Nederland. De sfeer is namelijk nog steeds somber. Op het platteland. Maar ook op vele andere plekken, nu alles steeds duurder wordt. Wij willen daarom de mensen in Nederland opvrolijken. Met onze acties willen wij letterlijk en figuurlijk voor een lichtpuntje zorgen .

Derde editie

Het is dit jaar de derde editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden. De voorgaande acties waren een groot succes. Onze boeren en tuinders zijn nog steeds gemotiveerd om Nederland mooier, beter en vrolijker te maken. Deze kerstactieis daar een mooi voorbeeld van, waarbij een aantal organisatoren zelfs al spreekt van een nieuwe traditie.

Aanmelden

Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl zie je in één oogopslag waar welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden.

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 32 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Sfeeractie bij laatste training voor halve finale knvb beker in Leeuwarden Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Milde winter leidt tot milde energierekening Duurzaamheid 23 feb, 11:12
Arie Molendijk
Taxatiemiddag in het Post Plaza Hotel in Leeuwarden. Historie 23 feb, 10:00
Afbeelding
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Samenleving 22 feb, 18:00
Afbeelding
Milieu Centraal gaat vrouwen uit Friesland helpen om bewust minder kleding te kopen Duurzaamheid 22 feb, 12:00