Joost Jesse Visser van Personal Plaza.
Joost Jesse Visser van Personal Plaza. Foto: ErikJan Koopmans

“Afvallen is veel meer dan alleen kijken naar je gewicht”

Sport

LEEUWARDEN - Heb jij goede voornemens om gewicht te verliezen dit jaar? Ben je gretig van start gegaan, maar verslapt gaandeweg je mentaliteit? Wellicht kan een personal trainer je uitkomst bieden. Ook als je niet weet waar je moet beginnen, kan een personal trainer een ideaal startpunt zijn van jouw missie. Personal trainer Joost Jesse Visser van Personal Plaza legt uit waarin een personal trainer een belangrijke bijdrage kan leveren. 

“Eén van de belangrijkste misvattingen bij het afvallen, komt doordat veel mensen puur kijken naar het gewicht”, legt personal trainer Joost Jesse Visser van Personal Plaza uit Leeuwarden uit. “Doordat het gewicht stagneert, verliezen mensen soms de motivatie. Maar dat het gewicht stagneert, hoeft niet te betekenen dat je geen progressie boekt. Het gaat veel verder dan dat.”

De 29-jarige Visser weet waar hij het over heeft, want de personal trainer beschikt inmiddels over ruim 10 jaar ervaring op gebied van fitness, waarvan ruim vijf jaar in personal training. In 2020 begint hij zijn eigen private gym: Personal Plaza. De gym is gehuisvest in Hotel & Grand Café Post Plaza in het centrum van Leeuwarden.

Een fysieke en mentaIe transformatie

Personal Plaza heeft inmiddels aan zo’n dertig succesvolle transformaties bijgedragen. Dat aantal groeit nog steeds. Dagelijks helpt Visser met veel liefde mensen aan een basis voor het verdere leven. “Dat betekent oude patronen doorbreken door middel van training en coaching. Een private gym waar je gaat werken aan je fysieke en mentale transformatie. Tijdens dit proces doe je tevens kennis op van voeding. Kennis die je gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven, zodat het voor jou werkbaar wordt.”

Stel realistische doelen

De kunst van effectief afvallen is realistische en haalbare doelen stellen voor jezelf. Een personal trainer helpt je daarbij. “Bij Personal Plaza werk je aan een vast schema op basis van je doelstellingen. We werken met feedback formulieren. Iedere week kijken we samen naar hoe het gaat. Zo word je stap voor stap sterker en ga je je steeds beter voelen. Wanneer jij progressie blijft boeken, groeit je zelfvertrouwen. Je krijgt meer energie en het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Als die basis staat, wil je meer. Dat motiveert enorm.” 

Dat het gewicht stagneert, hoeft niet te betekenen dat je geen progressie boekt.

Je doet het samen

Visser benadrukt ook dat het belangrijk is om een klik met elkaar te hebben. “Uiteindelijk moet je het samen doen. Als het gaat om voeding, geef ik graag mee dat niks ‘fout’ is. Alleen dat je hierin voor jezelf bepaalde keuzes maakt. Bewust of onbewust. Wat eet je op een dag en wat heb je echt nodig? Dit verschilt per persoon en daarom is het vormgeven van een persoonlijk eetpatroon belangrijk. Zo krijg je uiteindelijk, naast het bereiken van je doelen, een leefstijl die haalbaar is én blijft.”

Een dieper proces

Afvallen gaat dus veel verder dan alleen het verliezen van gewicht: het is een lifestyle. Een diepgaand proces waar voeding, slaap en de juiste training elkaar aanvullen. Progressie is niet alleen oppervlakkig. Heb vertrouwen, vorm een doel en ook jij kunt het aan.

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 50 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 7 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren